ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή Τραμπ στην υπόθεση της Ε. Τζιν Κάρολ
Διαβάζεται σε 2'
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προσφύγει κατά της απόφασης που τον υποχρέωσε να καταβάλει 5,6 εκατ. δολάρια στη συγγραφέα για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμηση.
- 17 Αυγούστου 2026 23:55
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει την τελευταία προσφυγή του Ντόναλντ Τραμπ για την αναίρεση της καταδίκης του από αστικό δικαστήριο στην υπόθεση της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ.
Η συγκεκριμένη απόφαση προέβλεπε την καταβολή 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κάρολ, η οποία κατηγόρησε τον Τραμπ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και στη συνέχεια τη δυσφήμησε όταν εκείνη δημοσιοποίησε την υπόθεση.
Όπως είχε πράξει και τον Ιούνιο, όταν απέρριψε προηγούμενη προσφυγή του Αμερικανού προέδρου, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έδωσε σκεπτικό για την απόφασή του.
Ο Τραμπ είχε ήδη καταβάλει τον Ιούλιο στην Ε. Τζιν Κάρολ τα 5,6 εκατ. δολάρια, ποσό που του είχε επιδικάσει αστικό δικαστήριο μετά την καταδικαστική απόφαση του 2023 για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμηση.
Η πρώην δημοσιογράφος και αρθρογράφος, ηλικίας σήμερα 82 ετών, κατηγορεί τον Τραμπ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα σε δοκιμαστήριο μεγάλου πολυκαταστήματος της Νέας Υόρκης το 1996.
Οι καταγγελίες της δημοσιοποιήθηκαν το 2019, μέσα από βιβλίο της. Ο Τραμπ είχε τότε απορρίψει τους ισχυρισμούς της, χαρακτηρίζοντάς την «τρελή» και υποστηρίζοντας ότι είχε επινοήσει μια «ψεύτικη υπόθεση».
Σε ξεχωριστή δικαστική διαδικασία για δυσφήμηση στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ καταδικάστηκε να καταβάλει επιπλέον 83,3 εκατ. δολάρια στην Κάρολ.
Η απόφαση αυτή έχει επικυρωθεί και σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο η εκτέλεσή της παραμένει σε αναστολή, εν αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για το εάν θα εξετάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.