ΣΥΡΙΖΑ: “Γιατί ο Μητσοτάκης βιάζεται να κρύψει τα Πόθεν Έσχες συζύγων των πολιτικών;”

ΣΥΡΙΖΑ: “Γιατί ο Μητσοτάκης βιάζεται να κρύψει τα Πόθεν Έσχες συζύγων των πολιτικών;”
Βουλή Aris Oikonomou/ SOOC

"Για επαίσχυντο νομοσχέδιο" έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες Βουλευτών. Σοβαρές ανησυχίες καθώς "οι σύζυγοι πολιτικών δεν υποχρεώνονται να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους".

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες Βουλευτών, για το οποίο, όπως ανέδειξε σχετικό ρεπορτάζ του NEWS 24/7, έχουν προκύψει σημαντικά ερωτήματα για το αν θα δημοσιοποιούνται τα εισοδήματα των συζύγων των πολιτικών προσώπων.

“Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν τις εκλογές προς ψήφιση ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως “Πάτσηδες” ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα, να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν. Ποιους θέλει να καλύψει;

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του.

Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα