ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυση κατά Αυγενάκη και Αγοραστού για εξαπάτηση εκλογέων

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλία
Πλημμύρες στη Θεσσαλία Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Για εξαπάτηση εκλογέων κατά συναυτουργία θα εξεταστούν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης και ο τέως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Μηνυτήρια αναφορά για εξαπάτηση εκλογέων κατέθεσαν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης και ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και του τέως Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Οι δύο άνδρες προσήλθαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί η πράξη της εξαπάτησης εκλογέων κατά συναυτουργία, επικαλούμενοι δηλώσεις των δύο εναγομένων, κατά την εβδομάδα πριν το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Στην αναφορά του στέκονται κυρίως, στις δηλώσεις Αυγενάκη στις 11 Οκτωβρίου, ο οποίος ανέφερε ότι: «δεδομένων των εκλογών της Κυριακής το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε».

Τονίζουν δε οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «η επίσκεψη του κ.Αυγενάκη στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα ήταν απολύτως συνδεδεμένη με τον επηρεασμό του αποτελέσματος των εκλογών υπέρ του κ.Αγοραστού. Έκανε κατάχρηση και εκμεταλλεύτηκε την θεσμική του ιδιότητα ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να πλανηθεί ο μέσος πολίτης και ο εκλογέας. Πέραν της ηθικής και πολιτικής εκτροπής προχώρησε και σε προκλητική παραπλάνηση του εκλογικού σώματος μεταφέροντας ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες. Σκόπευαν στην πρόκληση διλήμματος και στον ηθικό εξαναγκασμό των εκλογέων ώστε να επιλέξουν τον Αγοραστό».

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές χαρακτήρισαν «πολιτικώς καταδικαστέες» τις δηλώσεις, εξηγώντας πως «χρήζουν και ποινικής αξιολόγησης καθώς κατευθύνουν τη βούληση του εκλογικού σώματος προς την επιλογή ενός συνδυασμού ή και προσώπου νοθεύοντας τη διαμόρφωση της ελεύθερης έκφρασης του λαϊκού φρονήματος και κατά συνέπεια νοθεύοντας το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα