ΣΥΡΙΖΑ: Οι ημερομηνίες του Συνεδρίου – Συμβουλευτικό δημοψήφισμα στις 5-6 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ημερομηνίες του Συνεδρίου – Συμβουλευτικό δημοψήφισμα στις 5-6 Απριλίου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου Eurokinissi

Η οργανωτική πορεία προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο, συζητήθηκε σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος - Ποιες αποφάσεις ελήφθησαν.

Συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζοντας τις ημερομηνίες του συνεδρίου και συμβουλευτικό δημοψήφισμα πριν από αυτό. Η Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσει το περιεχόμενο τού ερωτήματος του δημοψηφίσματος που θα γίνει στις 5 Απριλίου και αν θα αφορά πιθανή προσθήκη στην ονομασία ή ζητήματα πολιτικής όπως πχ ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Αποφασίστηκε επίσης ότι στο δρόμο προς το Συνέδριο θα υπάρξουν θεματικά προσυνέδρια, σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ τον Φεβρουάριο θα γίνει κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Στις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο αποτίμησης που έχει προαναγγελθεί.

Επιπροσθέτως αποφασίστηκε ότι η εκλογή συνέδρων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, ενώ στις 8 Μαρτίου θα λάβει χώρα το συνέδριο της Νεολαίας. Τέλος την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει ξανά η Πολιτική Γραμματεία και την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε η στάση του κόμματος κατά την αυριανή ψηφοφορία στην Βουλή της κύρωσης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «παρών». Ανοικτό είναι εάν θα μιλήσει στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, που θα εξαρτηθεί και από το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός.

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε:

– Την διεξαγωγή μεγάλης κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.

– Την διεξαγωγή του συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 6-8 Μαρτίου.

– Την διεξαγωγή τεσσάρων θεματικών προσυνεδριακών ημερίδων μέχρι το Πάσχα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, με αντικείμενο την αγροτική πολιτική, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτισμό.

– Την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου αποτίμησης της κυβερνητικής θητείας στις 3-4 Απριλίου.

– Την διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος στις 5-6 Απριλίου. Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

– Οι λίστες μελών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν έναν μήνα πριν την διεξαγωγή του. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το συνέδριο θα διεξαχθεί 14 – 17 Μαΐου.

– Η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-4 Μαΐου.

Την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο.

Αποφασίστηκε τέλος ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα