ΣΥΡΙΖΑ: Όση αθλιότητα και να επιστρατεύσει η κυβέρνηση, το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής δεν κρύβεται

ΣΥΡΙΖΑ: Όση αθλιότητα και να επιστρατεύσει η κυβέρνηση, το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής δεν κρύβεται
Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαρροές του Μαξίμου περί θετικών σχολίων των τουρκικών ΜΜΕ για το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά.

Ανακοίνωση για τις διαρροές από το Μαξίμου περί θετικών σχολίων των τουρκικών ΜΜΕ για το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξέδωσε την Παρασκευή (14/08) ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για “αθλιότητα” και για “έλλειμμα εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία”.

Δεν μας εκπλήσσει πια καθόλου, το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση καταγγέλλει τα τουρκικά ΜΜΕ καθημερινά για αδίστακτη προπαγάνδα και fake news, διαρρέει στα Μέσα άρθρα του τουρκικού Τύπου και ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγήσεις για την απαράδεκτη κοπτοραπτική του άρθρου του Προέδρου του. Ούτε βέβαια το γεγονός ότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που εξαφάνισαν τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι οι “υποχωρήσεις” της Ελλάδας στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία “συμφέρουν την Τουρκία”, υιοθετούν τώρα ως πρώτη είδηση την τουρκική προπαγάνδα” αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: “Είναι προφανές ότι αυτή η άθλια τακτική εκπορεύεται από την ίδια τη κυβέρνηση που όχι μόνο αδυνατεί να απαντήσει επί της ουσίας στη κριτική της αντιπολίτευσης για τους αδέξιους χειρισμούς της στα εθνικά μας θέματα, αλλά επιπλέον επιχειρεί και τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Μόλις λίγους μήνες πριν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε το θράσος να χαρακτηρίσει την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας ως Δούρειο Ίππο της Τουρκίας. Όση όμως αθλιότητα και να επιστρατεύσουν, δε μπορούν να κρύψουν ούτε το πανικό τους, ούτε την ουσία. Και η ουσία είναι ότι με την έλλειψη εθνικής στρατηγικής η κυβέρνηση μας οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς για τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα