Σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: Τι ερευνά η Εισαγγελία του Βελγίου

Σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: Τι ερευνά η Εισαγγελία του Βελγίου
Ευρωκοινοβούλιο ap

Τι αναφέρει η Εισαγγελία του Βελγίου για το σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Πληροφορίες για την έρευνα, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, έδωσε νωρίτερα την Παρασκευή (09/12) το Γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα στο Βέλγιο.

Στοιχεία ειδικά για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή δεν υπάρχουν στη συγκεκριμένη ενημέρωση, ωστόσο σημειώνεται ότι έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερα άτομα, ηλικίας 35, 51, 53 και 67 ετών, που αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή. Τα παραπάνω πρόσωπα δεν κατονομάζονται.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα, η δικαστική αστυνομία πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 κατ’ οίκον έρευνες στις Βρυξέλλες, πιο ειδικά στους δημοτικές ενότητες Ixelles, Schaerbeek, Crainhem, Forest και 1000 Brussels.

Αυτό συνέβη στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας με εξεταζόμενα αδικήματα τη «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», τη «διαφθορά» και το «ξέπλυμα χρήματος».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι ερευνητές κατάσχεσαν περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά, κι επίσης υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, τα οποία στάλθηκαν για περαιτέρω ανάλυση. Στο στόχαστρο της αστυνομικής επιχείρησης φέρεται να βρέθηκαν συνεργάτες και βοηθοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας πρώην ευρωβουλευτής.

Τα στελέχη της δικαστικής αστυνομίας ερευνούν εδώ και αρκετούς μήνες «μια χώρα του Κόλπου» για επηρεασμό των οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι το οποίο γινόταν μέσω πληρωμών μεγάλων χρηματικών ποσών ή προσφοράς σημαντικών δώρων σε πρόσωπα με σημαντική πολιτική και στρατηγική θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα