Εύα Καϊλή: Ερευνάται για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς – Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ

Εύα Καϊλή: Ερευνάται για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς – Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ
Εύα Καϊλή Brigitte HASE/© European Union 2022 - Source : EP

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής Le Soir η Εύα Καϊλή εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Έρευνα στο σπίτι της στο Βέλγιο και σύλληψη του συντρόφου της. Το παρασκήνιο της διαγραφής της από το ΠΑΣΟΚ.

Τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το κόμμα, ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ, καθώς η ευρωβουλευτής φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη”, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Τη σχετική απόφαση γνωστοποίησε και μέσω ανάρτησής του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, συνελήφθη.

Η εν λόγω απόφαση ήρθε μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Le Soir, σύμφωνα με το οποίο η ευρωβουλευτής εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, η ίδια εφημερίδα έκανε γνωστό ότι τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Το παρασκήνιο της διαγραφής της Εύας Καϊλή

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη που διέγραψε την ευρωβουλευτή Έυα Καϊλή, όταν πληροφορήθηκε από το δημοσίευμα της βελγικής ιστοσελίδας Le Soir ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς μέσω του συντρόφου της.

Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι μαζί με άλλους αξιωματούχους των Βρυξελλών, έχουν ήδη συλληφθεί και ελέγχονται για διαφθορά που σχετίζεται με το κράτος του Κατάρ. Έτσι η Ευρωβουλευτής βρίσκεται ουσιαστικά και η ίδια υπό έρευνα ενώ φέρεται ότι δεν έχει ακόμη συλληφθεί επειδή καλύπτεται από την ιδιότητα του μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «πήρε πάνω του» την υπόθεση της απομάκρυνσης της Εύας Καϊλή και για τον λόγο αυτό στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως η ευρωβουλευτής «τίθεται εκτός» του κόμματος και δεν χρησιμοποιείται η λέξη «διαγραφή». Για την διαγραφή ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ απαιτείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα μείνει μόνον σε αυτή την κίνηση αλλά την Δευτέρα αναμένεται να ζητήσει από το προεδρείο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την απομάκρυνση της Έυας Καϊλή και από την ευρω-ομάδα.

Αν και η εξέλιξη αιφνιδίασε την Χαριλάου Τρικούπη, αξίζει να θυμίσουμε ότι είχαν προηγηθεί δηλώσεις της Έυας Καϊλή που εκθείαζε το Κατάρ για την πολιτική του στα εργασιακά. Θέση την οποία όμως καταδίκασε με τηλεοπτικές δηλώσεις του τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκανε στην Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν πλέον την εξέλιξη της έρευνας και τα αποτελέσματά της που εν πολλοίς θα καθορίσουν την (ούτως η άλλως τεταμένη) σχέση της Έυας Καϊλή με την ηγεσία του κόμματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα