Σκάνδαλο υποκλοπών: Οργή κατά της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ – Αναμένεται δήλωση Ανδρουλάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Οργή κατά της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ – Αναμένεται δήλωση Ανδρουλάκη
INTIME

Σε μετωπική με την κυβέρνηση οδηγεί το ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση των υποκλοπών. Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό θα ζητήσει με δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης. "Υποτίμησαν το σθένος μας" εκτιμούν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ, αναμένεται να εξαπολύσει με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσαν οι παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα, θα μιλήσει το απόγευμα on camera.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση υποτίμησε τη στάση του ΠΑΣΟΚ και την πρόθεσή του να χυθεί φως στην υπόθεση, μετά την πολύ σοβαρή καταγγελία Ανδρουλάκη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του.

Η παραίτηση του αρχηγού της ΕΥΠ και οι αναφορές σε “λανθασμένες ενέργειες που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων”, συνιστούν μείζον πολιτικό ζήτημα, αν αποδειχθεί ότι αφορούν σε αρχηγό πολιτικού κόμματος.

Η προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα και να παρουσιαστεί ως μια ενέργεια της ΕΥΠ για την οποία δεν φέρει ευθύνη η ηγεσία της κυβέρνησης, είναι δύσκολο να σταθεί.

Στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν αποφασισμένοι να πάνε την υπόθεση μέχρι τέλους και εκτιμούν ότι είμαστε στην αρχή της ιστορίας. Εκτιμούν επίσης ότι οι αποκαλύψεις είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις και να ανατρέψουν τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη για εκλογές το 2023.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι και οι τοποθετήσεις του επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος χαρακτήρισε “δεδομένες” τις πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την πλευρά του έκανε λόγο για σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν και σημείωσε ότι “μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα