Σκάνδαλο Υποκλοπών: Στην Επιτροπή Θεσμών καλούνται Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίζιος και Ντίλιαν

Σκάνδαλο Υποκλοπών: Στην Επιτροπή Θεσμών καλούνται Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίζιος και Ντίλιαν
Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις υποκλοπές eurokinissi

Τα πρόσωπα που δεν κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών καλούνται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης

Στο 3ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του Μεγάρου Μαξίμου Γρηγόρης Δημητριάδης, όπως και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίζιος, Γιάννης Λαβράνος και Τάλ Ντίλιαν. Αυτή η απόφαση λήφθηκε σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και αναμένεται ο ορισμός της σχετικής ημερομηνίας από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Θανάση Μπούρα.

Η διαδικασία αυτή θα γίνει μετά τα σχετικά αιτήματα που έχουν καταθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25). Η αντιπολίτευση αξιοποιεί την διαδικασία του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει την κλήση προσώπων σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών εφόσον το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διάταξη μπορεί να ενεργοποιηθεί μία φορά τον μήνα και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι θα εξαντλήσουν την συγκεκριμένη δυνατότητα, προκειμένου να διαλευκανθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με το ίδιο αντικείμενο έγινε «κεκλεισμένων των θυρών» μετά από απαίτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας λόγω της φύσης του ζητήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα