Σκόπια: Κινητοποιήσεις προαναγγέλλονται από εθνικιστές για το όνομα

Σκόπια: Κινητοποιήσεις προαναγγέλλονται από εθνικιστές για το όνομα
Supporters of the ruling conservative VMRO-DPMNE party celebrate the victory in general elections, in front of the party headquarters in Skopje, Macedonia, early Tuesday, Dec. 13, 2016. Macedonia's dominant conservative coalition has won a narrow victory over the main opposition Social Democrats in early national elections, although without enough seats in parliament to govern alone, final results showed late Monday. (AP Photo/Boris Grdanoski) AP

Κυριαρχεί στον σκοπιανό Τύπο η συνάντηση Τσίπρα- Ζάεφ - Κινητικότητα από την εθνικιστική VMRO για συλλαλητήρια

‘Λαϊκές κινητοποιήσεις’ προαναγγέλλουν κύκλοι της αντιπολίτευσης στα Σκόπια. Συμφωνα με πληροφορίες που καταγράφονται στον Τύπο της πΓΔΜ, η εθνικιστική αντιπολίτευση VMRO φέρεται να σχεδιάζει συλλαλητήρια για το όνομα.

Η VMRO – το κόμμα του Νίκολα Γκρουέφσκι από το οποίο έχει πλέον παραιτηθεί, θέτει στο επίκεντρο των σχεδιαζόμενων κινητοποιήσεων τόσο το θέμα του ονόματος, όσο και το ζήτημα των προφυλακίσεων για τα αιματηρά επεισόδια που είχαν συνοδευτεί από εισβολή στο κοινοβούλιο πέρσι τον Απρίλιο. Παράλληλα, θέτουν και το ζήτημα της γλώσσας μετά το νόμο που προβλέπει τη χρήση και των αλβανικών ως επίσημης γλώσσας στην πΓΔΜ.

Πάντως, το ζήτημα της συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ, όπως είναι φυσικό κυριαρχεί στον Τύπο της γειτονικής χώρας, με διάφορες αναγνώσεις και εκτενείς αναφορές στη μετονομασία του αερδρομίου των Σκοπίων, αλλά και στην δυνατότητα να βρεθεί λύση που θα “ξεκλειδώσει” την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.

(AP Photo/Boris Grdanoski)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα