Σκουρλέτης: 50-50 να βρεθούν οι 200 ψήφοι για εκλογικό νόμο

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., Νικόλαο Χατζηαργυρίου, σχετικά με την επικύρωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού για την προμήθεια Τριφασικών Μετασχηματιστών (Μ/Σ) Διανομής και ανταλλακτικών αυτών, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., Νικόλαο Χατζηαργυρίου, σχετικά με την επικύρωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού για την προμήθεια Τριφασικών Μετασχηματιστών (Μ/Σ) Διανομής και ανταλλακτικών αυτών, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός τόνισε ότι με την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος ακόμα και μικρότερες δυνάμεις "εν δυνάμει θα είναι κυβερνητικοί εταίροι"

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες να βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για να τεθεί σε ισχύ ο εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο "MEGA Σαββατοκύριακο".

"Δεν είναι απίθανο", είπε προσθέτοντας ότι η κυβερνητική πρόταση αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια "εγγραφή" και πως "πρέπει να αναλογιστούμε πριν πάμε στην αριθμητική των 200 ψήφων ποια είναι η ουσία της πρότασης" και τι θα σημαίνει για τα εγχώρια πολιτικά πράγματα η απλή αναλογική.

Τόνισε ο υπουργός ότι με την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος ακόμα και μικρότερες δυνάμεις "εν δυνάμει θα είναι κυβερνητικοί εταίροι" και άρα "θα πρέπει και προεκλογικά να τοποθετούνται" σχετικά με το ποιον θα μπορούσαν να κυβερνήσουν την επομένη των εκλογών.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει στην πρότασή της σε έναν "ουδέτερο πολιτικό χρόνο" καθώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών με αποκατάσταση μιας στοιχειώδους σταθερότητας, απορρίπτοντας έτσι τις αιτιάσεις περί προώθησης του νέου νόμου στη σκιά των δημοσκοπήσεων που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται ποσοστιαία της ΝΔ.

SHARE: