Σκουρλέτης: Άλμα στο κενό κάνει η Κυβέρνηση

Press conference by Alexis Tsipras, Thessaloniki, Greece on September 15, 2013. /     , ,   15  2013.
Press conference by Alexis Tsipras, Thessaloniki, Greece on September 15, 2013. / , , 15 2013. SOOC

Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής επιβλήθηκε στην Κυβέρνηση από τη λαϊκή κατακραυγή, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

"Η κυβέρνηση κατ΄ουσία σέρνεται σε αυτή την επιλογή. Είναι μια εξαναγκαστική επιλογή, αφού προηγουμένως έχει διαπιστώσει τα αδιέξοδα των σχεδιασμών της και έχει εισπράξει μια χωρίς προηγούμενο ματαίωση όλων εκείνων των προσεγγίσεων και αναφορών περί εξόδου από το μνημόνιο", δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στο ΑΠΕ - ΑΜΠΕ για τη πρωτοβουλία της κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος εκτίμησε πως επιχειρεί η κυβέρνηση να διαμορφώσει ένα αφήγημα προς τον ελληνικό λαό, το οποίο όμως θα αποκρύπτει αυτά που έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Η κυβέρνηση πηγαίνει εσπευσμένα σε αυτή τη διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. "Αυτό ισοδυναμεί με ένα άλμα στο κενό και αντιλαμβάνεται κανείς όταν πηδάει κάποιος στο κενό, τι τον περιμένει μετά...", συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Μάλιστα ο κ . Σκουρλέτης τόνισε πως είναι μια κίνηση που επιβλήθηκε στην κυβέρνηση από τα πράγματα, από τη λαϊκή κατακραυγή. "Ήταν το αποτέλεσμα των διαπιστωμένων αδιεξόδων σε όλα τα επίπεδα", υπογράμμισε.

Σχετικά με τη δίμηνη παράταση που έδωσε το Eurogroup στην κυβέρνηση το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως έδωσε  "έναν αναγκαίο χρόνο έτσι ώστε η κυβέρνηση να οργανώσει την προεκλογική επικοινωνιακή της τακτική", εκτιμώντας πως η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεννόηση.

Φωτογραφία: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network