Σκουρλέτης: Επαναδιαπραγμάτευση με πρωτογενή πλεονάσματα και χρέος

Ο ΥΠ. ΕΣ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ  ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ(Ελληνικη εταιρεια τοπικης αναπτυξης  αυτοσιοικησης) με θεμα #Προγραμμα υποστηριξης μικρων νησων# Παρευρεθηκαν οι δημαρχοι απο νησια του Αιγαιου  ο προεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημητρης Καλογεροπουλος και οι Γ.Γ του υπουργειου Ναυτιλιας---ΣΤΗ ΦΩΤΟ    ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Ο ΥΠ. ΕΣ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ(Ελληνικη εταιρεια τοπικης αναπτυξης αυτοσιοικησης) με θεμα #Προγραμμα υποστηριξης μικρων νησων# Παρευρεθηκαν οι δημαρχοι απο νησια του Αιγαιου ο προεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημητρης Καλογεροπουλος και οι Γ.Γ του υπουργειου Ναυτιλιας---ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

"Δεν έχουν νόημα απόπειρες ωραιοποίησης μιας δύσκολης πραγματικότητας, ούτε έχουμε ανάγκη από ένα αριστερό success story", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

«Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση, άλλωστε αυτό δεν κάνουν και οι δανειστές μας, οι οποίοι διαρκώς θέτουν νέα ζητήματα; Η ισχυροποίηση της θέσης μας για μία νέα διαπραγμάτευση περνάει μέσα από την επιτυχή αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας τον επόμενο ενάμισι χρόνο, αλλά και από μία ενδεχόμενη θετική αλλαγή του πολιτικού χάρτη στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γερμανία. Η επαναδιαπραγμάτευση πρέπει να περιλαμβάνει το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και προφανώς το θέμα του χρέους», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews o υπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία τονίζει ότι «είναι δύσκολη, πρώτα από όλα, για τον ελληνικό λαό και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το αποκρύπτουμε. Δεν έχουν νόημα απόπειρες ωραιοποίησης μιας δύσκολης πραγματικότητας, ούτε έχουμε ανάγκη από ένα αριστερό success story» και προσθέτει ότι «στο επίπεδο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού μπορεί, κάτω υπό προϋποθέσεις, να αντισταθμιστούν τα μέτρα, όμως η δυσκολία είναι στην επίτευξη ενός κοινωνικά ουδέτερου αποτυπώματος».

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας για τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζει ότι «είναι αφέλεια να πιστεύει κάποιος πως η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων ή των μεταρρυθμίσεων είναι έννοιες ουδέτερες κοινωνικά. Μέσα από κάθε ιδιωτικοποίηση ανακατανέμονται περιουσίες, αναδιατάσσονται ισορροπίες και κέντρα ισχύος. Κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν, στον καπιταλισμό ζούμε μην το ξεχνάμε».

Για την πιθανότητα να υπάρξουν βουλευτές της πλειοψηφίας που δεν θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία υποστηρίζει ότι δεν βλέπει «κάποιον η κάποια από την κυβερνητική πλειοψηφία που να μην αντιλαμβάνεται την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί και να κερδίσει ό,τι μπορεί περισσότερο».

Σε ερώτηση για το αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί εν δυνάμει σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «μετά την επί χρόνια προγραμματική συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. στο έδαφος του νεοφιλελευθερισμού, δεν αρκεί μια στάση ίσων αποστάσεων, εάν βεβαίως επιθυμεί η κυρία Γεννηματά έναν ουσιαστικό στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του κόμματος της».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρεται στις εκλογές στην αυτοδιοίκηση τονίζοντας ότι «μία από τις θεσμικές αλλαγές που επεξεργαζόμαστε, στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκηση, είναι και αυτή της αλλαγής του εκλογικού συστήματος για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής» και προσθέτει ότι «παράλληλα θα πάρουμε μια σειρά από μέτρα που θα λειτουργήσουν ως ασφαλιστικές δικλείδες για να αποφύγουμε φαινόμενα ακυβερνησίας των δήμων».

SHARE:

24Media Network