Σκουρλέτης: Η αναστολή εργασιών στις Σκουριές δεν ήταν προεκλογικό τέχνασμα

Σκουρλέτης: Η αναστολή εργασιών στις Σκουριές δεν ήταν προεκλογικό τέχνασμα
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική χώρα, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το περιβάλλον ξεκαθάρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Τον φάκελο “Σκουριές” ανοίγει και πάλι η κυβέρνηση παρά την προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναστείλει την παύση εργασιών που επέβαλε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης καθώς ενέταξε το ζήτημα στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή δηλώνοντας, μάλιστα, ότι η απόφασή του για την αναστολή των εργασιών δεν ήταν προεκλογικού χαρακτήρα. Ο κ. Σκουρλέτης υπερασπίστηκε, μάλιστα, την ορθότητα της απόφασής του αντικρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί πρωτοβουλίας που έστειλε «λάθος σήμα στους επενδυτές». «Δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα, οφείλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Καταφέρθηκε, μάλιστα, κατά «συστημικών Μέσων Ενημέρωσης» τα οποία «ανέλαβαν εργολαβικά», όπως κατήγγειλε, «το έργο της παραπληροφόρησης».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. «Προκρίνεται η διαμόρφωση ενός -πλουραλιστικού στις μορφές του- κοινωνικού / δημόσιου τομέα παραγωγής ενέργειας με πυρήνα την ΔΕΗ (προστατευμένη από πρακτικές ιδιωτικοποίησης). «Οφείλουμε να σχεδιάσουμε τους θεσμικούς και χρηματοδοτικούς όρους για τη σύσταση βιώσιμων εταιρικών σχημάτων με κοινωνική συνεργατική συγκρότηση απέναντι στα επιβαλλόμενα πλαφόν παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που προβλέπονται από τη συμφωνία» πρόσθεσε και έκανε λόγο για προώθηση μορφών συμπράξεων ή και πραγματικών ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων, αυτοπαραγωγής βιομηχανικών μονάδων και συστάδων αγροτικής παραγωγής που μπορούν να αμβλύνουν τις επιπτώσεις από τον επιβεβλημένο με ποσοστά «ανταγωνισμό».

Εντωμεταξύ, ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα συστήσει Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς του τομέα και όλες οι κατηγορίες των καταναλωτών. «Για τη συνολική οργάνωση του ενεργειακού πεδίου είναι απαραίτητη η χάραξη αλλά και η υλοποίηση Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής εναρμονισμένης και με τις γενικές πολιτικές της Ε.Ε. αλλά κυρίως  προσαρμοσμένης στις οικονομικές, κοινωνικές, παραγωγικές, γεωφυσικές  και γεωπολιτικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας» σημείωσε σχετικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα