Σκουρλέτης: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προσδέθηκε στο άρμα της δεξιάς που θυμίζει ακροδεξιά

Σκουρλέτης: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προσδέθηκε στο άρμα της δεξιάς που θυμίζει ακροδεξιά
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης MotionTeam

Για μία "βαθιά διεργασία για την αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη με το κλείσιμο του μνημονιακού κύκλου", έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Συντελείται μια βαθιά διεργασία για την αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη. Με το κλείσιμο του μνημονιακού κύκλου θα αποτυπωθούν δύο πόλοι στον πολιτικό χάρτη, ο ένας θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος τη ΝΔ” υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Νews 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης: “Οπωσδήποτε μιλάμε για έναν κύκλο ο οποίος έκλεισε. Εμείς πάντα λέγαμε ότι ήταν μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο κ. Καμμένος λόγω της διαφωνίας του στο Μακεδονικό έφυγε. Προχωράμε για την ολοκλήρωση αυτού του έργου”.

Σε σχέση με τις καταγγελίες για ανταλλάγματα, σημείωσε ότι “όταν κάποιος αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που απασχολεί τη χώρα για δεκαετίες με έναν μικροπολιτικό τρόπο μπορεί να κάνει και δηλώσεις για ανταλλάγματα. Το θέμα είναι να εξηγήσουν αυτοί γιατί κατέφυγαν στον εθνικολαϊκισμό και αναφέρομαι στις ηγεσίες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που αρνούνται τώρα λύση σύνθετης ονομασίας  και αρνούνται στους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών”.

“Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ -συνέχισε- επέλεξε να προσδεθεί στο άρμα της δεξιάς που περισσότερο θυμίζει πια μια ακροδεξιά. Οι ίσες αποστάσεις είναι ο φερετζές της συνεννόησης με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον νεοφιλελευθερισμό και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους”. Εκτίμησε ότι ο ανασχηματισμός δεν θα είναι ευρύς και σχετικά με την υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη για το Συμβούλιο της Ευρώπης είπε ότι “όλα αυτά θα τα δούμε στην ώρα τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα