Σκουρλέτης: "Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει την αξιολόγηση από τον λαό"

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΕΖΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΕΖΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "πλαστό" προϋπολογισμό που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εφαρμοστεί από την παρούσα Κυβέρνηση

Επίθεση στην Κυβέρνηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι στις δεδομένες συνθήκες όποιος θέλει ψήφο εμπιστοσύνης πρέπει να την πάρει από το λαό.

"Ο λαός είναι που τελικά δίνει την ψήφο εμπιστοσύνης. Και αυτή την αξιολόγηση δεν θα την αποφύγει, την πραγματική αξιολόγηση από τον λαό, και όχι την αξιολόγηση που θέλει υποτίθεται να κάνει στους δημόσιους υπαλλήλους για να σπρώξει κόσμο προς την ανεργία", τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

"Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο οδικός χάρτης, που υποτίθεται βγάζει έξω από το μνημόνιο και επαγγέλλεται ο κ. Σαμαράς, είναι ένας δρόμος ο οποίος μας οδηγεί βαθιά και μόνιμα σε μια παρατεταμένη λιτότητα, σε ένα εμπεδωμένο μνημονιακό καθεστώς για την Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως "θα κατατεθεί, θα ψηφιστεί κατά πάσα πιθανότητα και δεν θα εφαρμοστεί από την παρούσα κυβέρνηση".

"Θα είναι ένας πλαστός προϋπολογισμός, ο οποίος δίνει την άνεση στον κ. Σαμαρά να πει το οτιδήποτε, να υποσχεθεί πάρα πολλά πράγματα, γιατί δεν θα κληθεί ποτέ να απολογηθεί γι αυτά. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία γι’ αυτή την κυβέρνηση. Και αυτή είναι η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες", σημείωσε.

Αναφορικά δε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως "είναι μία πρόταση η οποία κινείται στη λογική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών» και γι αυτό «αυτά που είπαμε από την πρώτη στιγμή δεν είναι όσα θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά όσα μπορούμε στη δεδομένη στιγμή, έχοντας όμως κάνει διαφορετικές ιεραρχήσεις, ιεραρχήσεις οι οποίες θα ανακόπτουν την ανθρωπιστική κρίση, ιεραρχήσεις οι οποίες πραγματικά θα βοηθάνε τους πιο αδύναμους".

"Τι να κάνουμε; Εμείς δεν είμαστε εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου. Εμείς δεν είμαστε εκφραστές των διαπλεκομένων συμφερόντων σ’ αυτό τον τόπο. Εμείς θέλουμε, πέρα από το να δημιουργήσουμε μια άλλη προοπτική για τη χώρα, πέρα του να ανοίξουμε έναν εναλλακτικό δρόμο, πραγματικά να βάλουμε την κοινωνία την ίδια να συμμετέχει", ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network