Σκουρλέτης: Ιστορικής σημασίας η συνάντηση Τσίπρα - Πάπα Φραγκίσκου

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΕΖΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΕΖΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Στόχος της εξόδου από το μνημόνιο πρέπει να είναι η αλλαγή του περιεχομένου των μνημονιακών πολιτικών σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί «μοντέλο Πορτογαλίας» για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, ακόμα κι αν ο Αντώνης Σαμαράς αποσπάσει τέτοια δέσμευση από την 'Αγγελα Μέρκελ ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στόχος της εξόδου από το μνημόνιο πρέπει να είναι η αλλαγή του «περιεχομένου των μνημονιακών πολιτικών».

Υπογράμμισε πως βασικό ζήτημα είναι να διαμορφωθούν στην Ευρώπη οι κατάλληλοι συσχετισμοί δυνάμεων, που θα επιτρέψουν τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μία συνάντηση ιστορικής σημασίας.

Αποκάλυψε ότι, η συνάντηση επρόκειτο να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά μετατέθηκε από την Αγία Έδρα, προκειμένου να μην χαρακτηριστεί παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, επίσης, πως υπάρχουν κοινά σημεία στη σκέψη μεταξύ της Κουμουνδούρου και του πάπα, υπογραμμίζοντας πως μολονότι «ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες, τεμνόμαστε σε μερικούς από τους βασικούς προβληματισμούς».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network