Σκουρλέτης: Ξεκινάμε διάλογο για την άρση ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων

Σκουρλέτης: Ξεκινάμε διάλογο για την άρση ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων

"Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο. Αυτοί οι τίτλοι υπηρετούν τη γνωστή προπαγάνδα των μέσων που είναι απέναντι στην κυβέρνηση" τόνισε ο Π. Σκουρλέτης

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις για τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με το καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης διαψεύδοντας τα σενάρια περί μονιποίησης χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό  "Στο Κόκκινο" με αφορμή τις σχετικές του δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: "Σκοπεύουμε με έναν συστηματικό τρόπο, το ερχόμενο χρονικό διάστημα, να καλέσουμε όλα τα κόμματα για να καταγράψουμε όλες τις περιπτώσεις των συμβασιούχων. Να δούμε ποιοι τελικά καλύπτουν άλλου είδους ανάγκες και να αποκαλύψουμε τις πραγματικές τους σχέσεις, για να προσδιορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το 'μπάχαλο' στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους δήμους. (...) Να κάτσουμε κάτω και να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο κανόνων, για να δούμε και να προσδιορίσουμε ποιες τελικά είναι οι πραγματικές σχέσεις εργασίας αυτών των χιλιάδων συμβασιούχων που απασχολούνται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Δημόσιο και να καθορίσουμε, πλέον, και ένα αυστηρότερο πλαίσιο, έτσι ώστε να μη γίνεται κατάχρηση των συμβάσεων. Συνεπώς, δεν μιλάμε για νέες προσλήψεις. Μιλάμε για ανθρώπους που ήδη απασχολούνται. Μιλάμε, θα έλεγα, για αποκατάσταση και αποκάλυψη πραγματικών εργασιακών σχέσεων".

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε δύο πρόσφατες δηλώσεις: "Η μία του κ. Μητσοτάκη, πηγαίνοντας στο Βερολίνο, όπου κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών. Αυτό δεν έχει προηγούμενο πολιτικής ανευθυνότητας. Θα έλεγα ότι συνιστά, ταυτόχρονα, ένα πολιτικό έγκλημα εις βάρος των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας μας. Τη στιγμή που η κυβέρνηση πάει να διαπραγματευτεί ή να συμβιβαστεί, έστω, με το λιγότερο δυνατό κόστος, της 'τραβάει το χαλί'".

Και πρόσθεσε: "Για να εμφανιστεί, δύο μέρες μετά, η κα. Μπακογιάννη, μία από τις πιο 'γερμανοτραφείς' και γερμανόφιλες φωνές εντός της ΝΔ, για να μας πει ότι η καθυστέρηση στην αξιολόγηση, δηλαδή τι; Η μη αποδοχή κάθε παράλογης απαίτησης, πρέπει να ποινικοποιηθεί. Αυτό πολιτικά, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι κάτι καινούργιο στα ήθη. Είναι ακραία διχαστικό. Και γιατί να μην ποινικοποιηθεί ο ενδοτισμός, θα έλεγα εγώ; Η αποδοχή όλων των αιτημάτων, αν πάμε εκεί τη συζήτηση. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αυτό τα τινάζει όλα στον αέρα".

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι συμβασιούχοι ανάμεσα σε τρεις υπουργούς

SHARE:

24Media Network