Σκυλακάκης: Οι επενδύσεις επί ΝΔ είναι 10 δισ. ευρώ πάνω από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ

Σκυλακάκης:  Οι επενδύσεις επί ΝΔ είναι 10 δισ. ευρώ πάνω από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ
Αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης INTIME NEWS

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, οι επενδύσεις στα τέσσερα τελευταία τρίμηνα του 2018-2019 ήταν 23 δισ. ευρώ, τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα του 2021-2022 ήταν 33 δισ. ευρώ. "Είναι 10 δισ. ευρώ πάνω", δήλωσε.

Για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε λόγο, μιλώντας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

“Η Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις, με τις επενδύσεις, με την εξωστρέφεια, αλλάζει πίστα οικονομικά. Και αυτό, θα επιβεβαιωθεί με την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023. Η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες θα μπορέσουν να δουν μια βελτίωση στη ζωή τους, που θα είναι σταθερή, συνεχής και δεν θα διακόπτεται, ακόμα και όταν υπάρχουν κρίσεις. Γιατί υπάρχει μια σοβαρή κυβέρνηση, η οποία θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, με πραγματικά αποτελέσματα, και η οποία μπορεί να υπόσχεται, να δεσμεύεται και να πραγματοποιεί αυτά τα οποία υπόσχεται”, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης και προσέθεσε απευθυνόμενος σε όσους ασκούν κριτική για την αξιοποίησή του:

“Το Ταμείο Ανάκαμψης ακούω πολλές φορές να το κατηγορούν από την αντιπολίτευση πως αφορά στους λίγους και όχι στους πολλούς. Φοβάμαι ότι πέφτετε έξω”, τόνισε ο κ. Σκυλάκάκης και εξειδίκευσε:

“Όταν οι πολίτες βλέπουν έργα που θα ξεκινήσουν στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά αφορούν όλους, όλοι ενδιαφερόμαστε για την υγεία. Όταν βλέπουν έργα άρδευσης και ύδρευσης, αυτά αφορούν όλους. Οι αγρότες δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί χωρίς άρδευση ούτε εμείς, χωρίς αγροτική παραγωγή. Προφανώς όλοι πίνουμε νερό. Όταν βλέπουν 600 εκατομμύρια για την οδική ασφάλεια αυτά αφορούν όλους, όλοι κυκλοφορούμε στους δρόμους. Οι Κρητικοί, όλοι θα χρησιμοποιήσουν τον ΒΟΑΚ. Οι Δυτικό-Μακεδόνες και οι Θεσσαλοί, όλοι θα χρησιμοποιήσουν τον Ε65. Η ψηφιοποίηση του Κράτους μας αφορά όλους. Η κατάρτιση, 110.000 που καταρτίστηκαν ή οι 600.000 μαθητές που πήραν ψηφιακές ταμπλέτες, όλους μας αφορούν αυτά, η φτηνή ενέργεια, η εξοικονόμηση, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις παίρνουν χρήματα για εξοικονόμηση ενέργειας, με επενδύσεις, η ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων. Αυτά είναι μαζικά προγράμματα”.

Όπως είπε “εκεί που φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ενόχληση από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επειδή πραγματοποιούνται και μεγάλες επενδύσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν μεγάλες και μικρές επενδύσεις, αλλά θα σας πω μόνο για μια επένδυση, για να καταλάβετε τί σημαίνουν και οι μεγάλες επενδύσεις για την οικονομία. Για να μην έχουμε αυτήν την παρεξήγηση. Για παράδειγμα, μια επένδυση που γίνεται από μια φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη. Ξεκίνησε, τώρα, είναι μια πραγματική επένδυση: 450 θέσεις εργασίας καλοπληρωμένες, τοπικές, 250 εκατομμύρια τεμάχια φαρμάκων, 7 παραγωγικές μονάδες. Είναι σαφές ότι ενοχλείται η αξιωματική αντιπολίτευση. Και βλέπω ότι ενοχλείστε για το ποιος ακριβώς παίρνει τις δουλειές. Να σας θυμίσω το μεγάλο επίτευγμά σας, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, όπου για να μην πάρουν τις δουλειές οι μεγάλοι, κόψατε σε 8 εργολαβίες και πήγε άπατο και καταβαραθρώθηκε αυτό το έργο, και τώρα επιτέλους ξεκινάει” τόνισε ο κ. Σκυάκάκης και σημείωσε ότι “η βασική αλλαγή που υπάρχει, σήμερα, είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Και αυτή γίνεται. Και γίνεται με τέσσερις τρόπους. Ο ένας είναι η εξωστρέφεια. Έχουμε μια σοβαρή αύξηση εξαγωγών, αγαθών και υπηρεσιών. Ο δεύτερος θεμελιώδης τρόπος είναι οι επενδύσεις. Οι επενδύσεις στα τέσσερα τελευταία τρίμηνα του 2018-2019 ήταν 23 δισ. ευρώ, τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα του 2021-2022 ήταν 33 δισ. ευρώ. Είναι 10 δισ. ευρώ πάνω.

Ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου. Αυτή είναι η διαφορά. Και οι επενδύσεις αλλάζουν όλο το παιχνίδι. Και βέβαια, η μείωση της φοροδιαφυγής. Η μείωση του κενού του ΦΠΑ, που τη μετράει η Ευρώπη όχι εμείς, 32% μείωση το 2020 και συνεχίστηκε το 2021, διότι έχουμε μία αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από το 2019, της τάξεως που υπερβαίνει το 50%. Και τέλος, η προσπάθεια να οδηγήσουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να συνεργαστούν περισσότερο μεταξύ τους για να είναι πιο ανταγωνιστικές” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα