Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Όποτε θέλετε να φύγετε από το ευρώ, εμείς θα σας βοηθήσουμε

Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Όποτε θέλετε να φύγετε από το ευρώ, εμείς θα σας βοηθήσουμε

Με βελούδινη έξοδο από το ευρώ απείλησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη. Το άγνωστο παρασκήνιο του τελευταίου Eurogroup

Μια συμπεφωνημένη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και όχι έναν συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της  φάνηκε να προτιμά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια μίας κατ ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τον επισκέφθηκε στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αγορά", η συζήτηση έγινε μισή ώρα μετά το Eurogroup, σε ήρεμους τόνους, παρουσία συνεργατών και των δύο υπουργών Οικονομικών.

"Θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου" τόνισε ο κ. Βαρουφάκης με τον κ. Σόιμπλε να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του πως "η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα που είχαν ορισθεί πριν τις εκλογές, με επιτόπου αναθεωρήσεις από την τρόικα στην Αθήνα. Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμία εκταμίευση".

"Κοιτάξτε να δείτε, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται" του απάτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. "Μόλις αποφασίσαμε κάτι άλλο στο Eurogroup".

Τότε ο κ. Σόιμπλε μετακίνησε ελαφρά την καρέκλα του, σημάδι πως η συζήτηση οδεύει προς το τέλος της και είπε:

"Εν τοιαύτη περιπτώσει, υπάρχουν επιλογές. Για παράδειγμα, όποτε θέλετε, μπορείτε ίσως να φύγετε από το ευρώ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμείς θα σας βοηθούσαμε με τη διαδικασία (modalities)".

"Όπως γνωρίζετε αυτή δεν είναι επιλογή μας" είπε ο Έλληνας υπουργός και αναχώρησε για την επόμενη συνάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρουφάκης, Eurogroup
SHARE: