Σπαρτιάτες: Εσωτερικός συμβιβασμός μετά την κρίση, εμφανής η επίδραση Κασιδιάρη

Σπαρτιάτες: Εσωτερικός συμβιβασμός μετά την κρίση, εμφανής η επίδραση Κασιδιάρη
Ο Ηλίας Κασιδιάρης Eurokinissi / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναβλήθηκε για το τέλος Αυγούστου η συνεδρίαση της Κ.Ο. – Σε ισχύ η σχέση με τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ξεκαθάρισε ο Β.Στίγκας.

«Κάτω από το χαλί» μπαίνουν για την ώρα τα εσωτερικά προβλήματα της κοινοβουλευτικής ομάδας  των Σπαρτιατών που συνίστανται κυρίως στο πόσο εμφανής θα είναι η σχέση τους με τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη. Η αναμενόμενη συνεδρίαση της Κ.Ο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα και αναβάλλεται για το τέλος του Αυγούστου και λίγο πριν την επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου.

Θυμίζουμε ότι η εσωτερική κρίση ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου όταν ο πρόεδρος της Κ.Ο Βασίλης Στίγκας αποδοκίμασε δημόσια και μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουής τον βουλευτή του Κωνσταντίνο Φλώρο, όταν ο τελευταίος έκανε δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Κασιδιάρη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ανταρσία στο εσωτερικό της Κ.Ο. αφού σχεδόν όλοι οι βουλευτές συνυπέγραψαν κείμενο που αποδοκίμασε την στάση του Βασίλη Στίγκα. Γεγονός πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα αφού μη κοινοβουλευτική ομάδα αποδοκίμασε τον πρόεδρό της.

Για την εβδομάδα αυτή είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο που τελικά δεν έγινε. Αντικαταστάθηκε από μία συνάντηση του Β.Στίγκα με δύο βουλευτές του κόμματος τον Ιωάννη Δημητροκάλη και τον Χάρη Κατσιβαρδά. Εκεί αποφασίστηκε η μετάθεση της συνεδρίασης για το τέλος Αυγούστου ενώ δόθηκε η εντύπωση ότι υπάρχει κάποιο είδος άτυπου εσωτερικού συμβιβασμού.

Πάντως ο Βασίλης Στίγκας δεν έκρυψε ότι το πρόβλημα παραμένει η δήλωση του Κ.Φλώρου για τον Κασιδιάρη λέγοντας ότι στο τέλος Αυγούστου θα γίνει σύγκλιση της Κ.Ο για το πώς έγιναν όλα αυτά». Ο ίδιος πάντως απαντώντας σε ερώτηση για την σχέση Σπαρτιατών – Κασιδιάρη για πολλοστή φορά δεν την αρνήθηκε. Εξήρε την συμβολή του καταδικασμένου «Χρυσαυγίτη» στην είσοδο των Σπαρτιατών στην Βουλή λέγοντας ότι «αυτό το έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή. Ήταν το καύσιμο η κηροζίνη που μας βοήθησε. Εμείς συνεχίζουμε ως Σπαρτιάτες».

Υποστήριξε ότι στην νέα συνεδρίαση της Κ.Ο στο τέλος Αυγούστου «θα βάλουμε και κάποια πράγματα στην σωστή θέση ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε αντιπολίτευση» και «να έχουμε λίγο περισσότερο συνοχή σε όλα τα θέματα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα