Σπίρτζης: Όποιος θέλει, παραγγέλνει δίπλωμα και το πάνε σπίτι του

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης
O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης EUROKINISSI

Ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι θα αλλάξει όλος ο τρόπος που αφορά στην έκδοση διπλωμάτων, προκειμένου να εκλείψουν τα φαινόμενα του παρελθόντος. Τι θα ισχύει για τα διόδια

Για τις αλλαγές που φέρνει το νέο σχέδιο νόμου στα διπλώματα οδήγησης και την διαδικασία απόκτησής τους μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Βρε καλώς τους" με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, με το νέο νομοσχέδιο, όποιος κλείσει τα 17 χρόνια θα μπορεί να έχει δίπλωμα και να οδηγεί αλλά με συνοδό μέχρι να κλείσει τα 18 έτη του, ενώ σημείωσε ότι θα αλλάξει όλος ο τρόπος που αφορά στην έκδοση διπλωμάτων γιατί έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μπορεί κάποιος να το παραγγείλει και να πάει στο σπίτι του.

Όπως τόνισε, οι εξεταστές θα κληρώνονται, ενώ θα υπάρχει κέντρο ελέγχου που θα επιβλέπει από μακριά τη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά στα διόδια, ξεκαθάρισε ότι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής δεν θα πληρώνουν, καθώς δεν θα τοποθετηθούν πλευρικά διόδια και σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τα αναλογικά διόδια, ώστε ο κάθε πολίτης να πληρώνει μόνο για την απόσταση που θα διανύσει.

Πρόσθεσε ότι στις αλλαγές που προωθούνται είναι και η μείωση των τιμών ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι τους αυτοκινητόδρομους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 και εξετάσεις "Big Brother" με κάμερα

Τι αλλάζει στις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης

ADVERTISING

SHARE: