Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 και εξετάσεις "Big Brother" με κάμερα

Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Αλλαγές σε όσα ισχύουν μέχρι σήμερα για την απόκτηση διπλώματος φέρνει το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών - Διαβάστε το αναλυτικά

Μεγάλες αλλαγές σε όσα ισχύουν μέχρι σήμερα στα διπλώματα οδήγησης προβλέπει το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών. 

Οι αλλαγές αυτές αφορούν τόσο στον τρόπο διενέργειας των εξετάσεων απόκτησης ή ανανέωσης διπλώματος, όσο και στην προβλεπόμενη ηλικία απόκτησής του.

ADVERTISING

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η απόκτηση διπλώματος οδήγησης από την ηλικία των 17 ετών, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα. Η απόκτηση διπλώματος σε αυτή την ηλικία θα αφορά σε συνοδευόμενη οδήγηση και θα προϋποθέτει τόσο την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση από επαγγελματία εκπαιδευτή αλλά και την τουλάχιστον έξι μηνών και 100 ωρών συνοδευόμενη οδήγηση πριν την εξέταση για απόκτηση κανονικού διπλώματος στα 18.

Σε ό,τι αφορά στη διενέργεια εξετάσεων, πλέον, κάθε όχημα που συμμετέχει σε αυτές θα πρέπει να διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτο ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η σύνδεσή του με το κέντρο Ελέγχου του υπουργείου υποδομών και Μεταφορών. Πλέον, εντός του οχήματος τοποθετείται κάμερα και μικρόφωνο, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η επικοινωνία του υποψήφιου οδηγού με τους εξεταστές.

Page: /
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σπίρτζης: Όποιος θέλει, παραγγέλνει δίπλωμα και το πάνε σπίτι του

Τι αλλάζει στις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης

24Media Network