Στ. Θεοδωράκης: Αν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, θα πάμε στη δραχμή

Παρουσιάση των εκλογικών λιστών του Ποταμιού από τον Σταύρο Θεοδωράκη στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Παρουσιάση των εκλογικών λιστών του Ποταμιού από τον Σταύρο Θεοδωράκη στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προειδοποιεί πως αν η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους Ευρωπαίους εταίρους μέτρα θα οδηγηθεί σε βαθύτερη ύφεση και η χρηματοδότηση θα διακοπεί, με τελικό σενάριο την επιστροφή στη δραχμή

"Αν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, η ύφεση θα βαθαίνει, η ανεργία θα αυξάνεται και τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Και βέβαια, η χρηματοδότηση θα διακοπεί. Και στο βάθος η... δραχμή", προειδοποιεί ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση που θα έχει, όχι απλά το 51% των εδρών στο κοινοβούλιο, αλλά το 51% της κοινωνίας, ώστε σε διάστημα δύο ετών η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Ο ίδιος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι απέδειξε ότι ανήκει στο παλαιό πολιτικό σύστημα, καθώς "ξεπατίκωσε όλες τις πρακτικές των παλιών: τα ρουσφέτια, τα βολέματα, τις υποσχέσεις. Πολλές τις τελειοποίησε κιόλας. Ο λόγος του και οι πρακτικές του μυρίζουν... παλαιό".

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι "επαναλαμβάνει διάφορα κλισέ και γενικολογίες, χωρίς να δίνει λύσεις. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να ισορροπήσει ανάμεσα σε όσα έλεγε παλιά και στη νέα μνημονιακή μετάλλαξή του".

Για τη ΝΔ αναφέρει ότι παρότι μιλά για νέο, δεν υπάρχει η τόλμη ούτε καν να αλλάξει η ηγετική της ομάδα και να εκλέξει νέο αρχηγό.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης, Ποτάμι, Συμφωνία, Μνημόνιο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

#askstavros: Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε στο Facebook και δέχθηκε το απόλυτο troll attack στο Twitter

Θεοδωράκης: Θα πρέπει να τηρήσουμε την υπογραφή μας και να διορθώσουμε το μνημόνιο

SHARE:

24Media Network