Στα χαρακώματα τα κόμματα: “Πρώτη” της Βουλής τη Δευτέρα με άγρια κόντρα

Στα χαρακώματα τα κόμματα: “Πρώτη” της Βουλής τη Δευτέρα με άγρια κόντρα
Στιγμιότυπο από συζήτηση στη Βουλή Eurokinissi

Mε βάση τον κανονισμό της Βουλής η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινά δύο ημέρες μετά την κατάθεση του αιτήματος, ωστόσο αναμένεται να εκκινήσει άμεσα μιας και ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Ρουμανία την Πέμπτη

Πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τη Δευτέρα μετά το Πάσχα με τη ΝΔ να αναμένεται να καταθέσει την πρόταση μομφής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο πρωθυπουργός θα μετατρέπει την πρόταση κατά Πολάκη της ΝΔ,σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αρχίζει δύο ημέρες μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος.

Η κυβέρνηση ωστόσο πρόκειται να ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν ώστε η τριήμερη συζήτηση να ξεκινήσει τη Δευτέρα ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Την Πέμπτη άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία, στο Σιμπίου, στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν το επόμενο στρατηγικό θεματολόγιο της ΕΕ για την περίοδο 2019-2024.

Με άλλα λόγια, η αναμέτρηση στη Βουλή αναμένεται να αρχίσει από το απόγευμα της Δευτέρας με εισήγηση Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός εκτιμάται πως θα επαναφέρει και στην Ολομέλεια την πρόταση για διεξαγωγή debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη ΝΔ να απαντά πως debate θα είναι η τριήμερη διαδικασία και θα προχωρήσει σε άλλο ενώπιον των καμερών των καναλιών, όταν προκηρυχθούν εκλογές.

Η κυβέρνηση θα απαντήσει στη ρητορική της ΝΔ περί Πολάκη με οικονομικά επιχειρήματα, μιας και καταθέτει τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Η κ. Αχτσιόγλου άλλωστε, μιλώντας στο News 24/7 στους 88,6 την Παρασκευή, προανήγγειλε πως “διαμορφώνεται νέο πεδίο δημοσιονομικού χώρου και γι αυτό θα γίνουν επιπλέον φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές. Αυτόν τον δημοσιονομικό χώρο θα τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα