Στα χέρια Τσίπρα η παραίτηση Ζουράρι

Στα χέρια Τσίπρα η παραίτηση Ζουράρι
First Ministers cabinet meeting of the new government after the reshuffle, in Athens, on Nov. 6, 2016 / , 6 , 2016 sooc

Αύριο, μετά τη συζήτηση στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει την απόφασή του για την τύχη του Κώστα Ζουράρι, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας έχει ήδη αποστείλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό

Επιστολή παραίτησης απέστειλε στον πρωθυπουργό ο Κώστας Ζουράρις, έπειτα των ακραίων και προκλητικών δηλώσεών του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τις αποφάσεις του αύριο, μετά την συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Σημειωτέον ότι, κατά πληροφορίες, την «μίνι-κρίση» με τις δηλώσεις του υφυπουργού χειρίστηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και προσωπικά ο Πάνος Καμμένος. Ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας, άλλωστε, σύμφωνα με δήλωσή του στο «Βήμα», εμφανιζόταν να παραιτείται αύριο κατά την ομιλία του στη Βουλή, ώστε να «διευκολύνει τις εξελίξεις». Πάντως, ο Κώστας Ζουράρις θα παραμείνει βουλευτής, καθώς θα παραιτηθεί μόνο από την θέση του υφυπουργού. 

Οι ακραίες δηλώσεις

Όλα ξεκίνησαν με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Μετρόπολις», της Θεσσαλονίκης. «Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…», είπε, μεταξύ άλλων, για τον Ολυμπιακό, ενώ αναφερόμενος στην ομάδα του Άρη, επισήμανε «ποιος τον γαμ… τον Άρη».

Σημειωτέον ότι την αποπομπή του κ. Ζουράρι έχει ζητήσει και ο έτερος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, που είχε αποπεμφθεί από την θέση του υφυπουργού Βιομηχανίας εξαιτίας παλιότερων αντισημιτικών αναρτήσεών του στο facebook. «Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα. Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος», υπογράμμισε ο Δημήτρης Καμμένος, προσθέτοντας με εμφανή ένταση ότι «δεν χωράει ούτε το “ποιητική αδεία”. Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλλει επί προσωπικού».

ΝΔ κατά Ζουράρι

Σημειωτέον ότι επίθεση στον υφυπουργό Παιδείας, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, εξαπέλυσε και η ΝΔ: «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν»», επισήμανε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη

“Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζουράρις, όπως και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους θίγουν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα.

Εξάλλου, η πολιτική ταύτιση  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν χαλάει ούτε με βουντού”.

Φωτογραφία: Sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα