Στα Σεπόλια ο Μητσοτάκης- Ο διάλογος με τον οπαδό του Κύρκου 

Στα Σεπόλια ο Μητσοτάκης- Ο διάλογος με τον οπαδό του Κύρκου 
Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Σεπόλια

Με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής συνομίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ για την εγκληματικότητα και τη φορολόγηση, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για μείωση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στην εστίαση

Τα Σεπόλια επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περπάτησε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Οι περισσότεροι, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, αναφέρθηκαν στην αυξημένη εγκληματικότητα η οποία πλήττει την τοπική οικονομία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ειδικότερα πηγές της ΝΔ σημείωναν ότι τέσσερις καταστηματάρχες ανέφεραν στον κ.Μητσοτάκη πως έχουν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων τους τελευταίους μήνες. 

Οι επιχειρηματίες της περιοχής εξέφρασαν επίσης στον πρόεδρο της ΝΔ το παράπονο τους για τη δυσβάσταχτη φορολογία και τις παράλογα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν, όπως επισήμαιναν οι ίδιες πηγές. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων δήλωσε επί λέξει ότι «με τους φόρους του Τσίπρα δεν έχει νόημα πια να δουλεύεις» ενώ ένας ιδιοκτήτης καφενείου πως «το κράτος έχει γίνει κυριολεκτικά συνέταιρός μας, μόνο στα κέρδη, βέβαια, και όχι στις ζημίες». 

Ο οπαδός του Κύρκου που θα ψηφίσει Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε και μία ενδιαφέρουσα συνομιλία με κάτοικο της περιοχής ο οποίος του είπε πως προέρχεται από την ανανεωτική αριστερά και δήλωσε: «Εγώ ήμουν πάντα οπαδός του Κύρκου.

Ο κ.Μητσοτάκης τον ρώτησε: «Πιστεύεις ότι ο Κύρκος θα ήταν ικανοποιημένος με τον κ. Τσίπρα;» και εκείνος του απάντησε: «Θα αστειεύεσαι βέβαια, σε καμία περίπτωση», προσθέτοντας ότι «θα σε ψηφίσω, αλλά κοίταξε και εσύ, μη μας διαψεύσεις», σύμφωνα πάντα με γαλάζιες πηγές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως άλλος πολίτης είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχει διαρκής βελτίωση στο κόμμα της ΝΔ από τότε που ανέλαβε την ηγεσία, ενώ ένας άλλος ψηφοφόρος του ζήτησε να κάνει πιο δυναμική αντιπολίτευση. «Θέλουμε να κάνεις πιο σκληρή αντιπολίτευση στον Τσίπρα, γιατί αυτοί δεν καταλαβαίνουν από ευγένεια», του είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε και με συνταξιούχους σε καφενείο της περιοχής. Οι συνταξιούχοι τού μετέφεραν τα παράπονα τους για τον ΕΝΦΙΑ. Από την πλευρά του ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευση του να μειώσει άμεσα τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε ψητοπωλείο των Σεπολίων και κατά τη συνομιλία που είχε με τον ιδιοκτήτη, τόνισε ότι η ΝΔ θα μειώσει τον Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 13%, αλλά αναμένει και από τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους. 

Τέλος, επισκεπτόμενος τη διαβόητη σιδηροδρομική διάβαση στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Κων/πόλεως, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου στο οποίο πολύ συχνά γίνονται ατυχήματα. Ο φύλακας της συγκεκριμένης διάβασης ζήτησε από τον κ.Μητσοτάκη να δεσμευθεί για την υπογειοποίηση του τρένου στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι και τα αυτοκίνητα να διασχίζουν με ασφάλεια τη διάβαση, αλλά και να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή, όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ.

«Εδώ, στα Σεπόλια, στο κέντρο της Αθήνας, συνυπάρχει δυστυχώς η φυσική ανασφάλεια με την οικονομική ανασφάλεια. Μια όμορφη παραδοσιακή συνοικία των Αθηνών, οδηγείται στην φτώχεια και την εγκατάλειψη. Το μήνυμα το οποίο άκουσα και σήμερα, εδώ, απ’ τις γειτονιές της Αθήνας είναι ένα: Δεν αντέχουμε άλλο! Την επόμενη ημέρα, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και ανάπτυξη μέσα από τη μείωση των φόρων που θα ξαναδώσει ανάσα στη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα. Και, εδώ, στα Σεπόλια, αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης του ο κ.Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα