Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στον τομέα των επενδύσεων

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στον τομέα των επενδύσεων
Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας MotionTeam

"«Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει την κατανάλωση μέσω των επιδομάτων και υποεκτελεί το ήδη μειωμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων" ισχυρίζεται ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.

Αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων “βλέπει” ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας. Σε σχέση με την πρόωρη αποπληρωμή των χρεών του ΔΝΤ, σχολίασε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για μείωση τους χρέους κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η δόση του ενός δισ. έπρεπε να έχει παρθεί από την Ελλάδα το 2018 και ανέφερε ότι το κόστος δανεισμού για την χώρα είναι πολύ υψηλό.

«Είμαι υπέρ των κοινωνικών και πολιτικών συνεννοήσεων αλλά με όρους ειλικρίνειας, κάτι που δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση» είπε σε δηλώσεις του στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Κέντρο Ελέγχου” με τους Έλλη Τριανταφύλλου, Μάνο Χωριανόπουλο και Γιώργο Καρελιά. Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για τα υψηλά πλεονάσματα με τα οποία δέσμευσε την οικονομία.

«Οι επενδύσεις δεν διατάσσονται. Χρειάζεται πολιτικό σχέδιο. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε αυτό. Στόχος θα έπρεπε να είναι ο περισσότερος πλούτος, με καλύτερα συστατικά που θα αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό και δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου. Επομένως η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε αυτούς τους τομείς» δήλωσε.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει την κατανάλωση μέσω των επιδομάτων» συνέχισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποεκτελεί το ήδη μειωμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα το Ελληνικό και την Cosco, επενδύσεις που όπως είπε ξεκίνησαν επί ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα