Σταϊκούρας: Ικανοποιημένος από το νομοθετικό πλαίσιο για τα… κόκκινα δάνεια

Σταϊκούρας: Ικανοποιημένος από το νομοθετικό πλαίσιο για τα… κόκκινα δάνεια
Intime

Ούτε κουβέντα δεν είπε στην Βουλή για την απόπειρα πλειστηριασμού στην Ιωάννα Κολοβού, παρότι ρωτήθηκε από την Ε.Αχτσιόγλου.

Ικανοποιημένος από την πορεία του νομοθετικού πλαισίου για τα «κόκκινα» δάνεια δήλωσε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επιλέγοντας να μην πει τίποτε για την απόπειρα πλειστηριασμού εναντίον της Ιωάννας Κολοβού, για χρέος μόλις 10.000 παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Τα παραπάνω συνέβησαν κατά την διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης. Ο υπουργός Οικονομίκων δήλωσε ότι επί Νέας Δημοκρατίας «έχουν ρυθμιστεί 746.000 δάνεια» και σε αντίστοιχα «δώθηκε η δυνατότητα αναστολής πληρωμών». Σημείωσε ότι τα κόκκινα δάνεια έχουν πέσει «από 44% του συνόλου σε κάτω από 10%» τονίζοντας ότι το«ο Ηρακλής εκ του αποτελέσματος πέτυχε».

Ειδικά για τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού επισήμανε πως «έχουν υλοποιηθεί 2.072 ρυθμίσεις οφειλών» δηλώνοντας πως «οι επιδόσεις αν και δεν είναι ικανοποιητικές είναι καλύτερες από όλα τα σχήματα που έχουν εφαρμοστεί» στο παρελθόν. Επίσης αναφερόμενος στην εφαρμογή του Ηρακλή ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι «ο υπουργός Οικονομικών δε έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει σε ανεξάρτητα όργανα».

Η στάση του υπουργού Οικονομικων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου. «Συμβαίνουν φαινόμενα Πάτση θα πείτε κάτι;» επισήμανε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στην απόπειρα έξωσης της Ιωάννας Κολοβού. Όπως τόνισε «πλειστηριάζετε α’ κατοικίες για 15.000 ευρώ» αναφέροντας πως σήμερα το πρωί «αστυνομικοί έσπαζαν την πόρτα» για να διενεργήσουν πλειστηριασμό.

Τόνισε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε υποχρέωση των εταιριών διαχείρισης δανείων «να υποβάλουν προταση ρύθμισης στον δανειολήπτη» ενώ το πλαίσιο προέβλεπε «να φορολογούνται όλες οι πράξεις των funds». Αντιθέτως σημείωσε «εσείς συνδέσατε τον νόμο του Ηρακλή με το νόμο του 2003».

Έθεσε το ερώτημα αν τελικά «θα υπάρξει πολιτική προστασία της πρώτης κατοικίας;» όταν γίνονται πλειστηριασμοί «για ποσά εντελώς ευτελή έως και 15.000 ευρώ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα