news 24/7

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Το "μαξιλάρι ασφαλείας" είναι 15,7 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα καιθα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν για την ενίσχυση του παραγωγικού ιστού και της οικονομίας.

O Υπουργός Οικονoμικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δώρο Πάσχα και στα σώματα ασφαλείας

Το ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα στα σώματα ασφαλείας δεν απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τα σενάρια περι μείωσης μισθών στο Δημόσιο. Προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα για τους ανέργους.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Η ύφεση θα είναι παροδική - Το β' εξάμηνο θα έχει θετικά χαρακτηριστικά

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα καλύπτουν ουσιαστικά τον Απρίλιο και προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα στοχευμένες πολιτικές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Εξετάζεται να μπουν και οι επιστήμονες στη ρύθμιση για τα 800 ευρώ

Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων προαναγγέλλει, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις, έρχονται παρεμβάσεις για τουρισμό και πρωτογενή παραγωγή

Για "απότομη ανάκαμψη", που θα έρθει μόλις τελείωσε η κρίση του κορονοϊού, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τις καταθέσεις και τη διεύρυνση των μέτρων στήριξης.

Σταϊκούρας: Ύφεση έως 3% του ΑΕΠ για φέτος - Γρήγορη ανάκαμψη το 2021

Σταϊκούρας: Ύφεση έως 3% του ΑΕΠ για φέτος - Γρήγορη ανάκαμψη το 2021

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι η ελληνική οικονομία θα παγιδευθεί φέτος σε ύφεση, όπως και συνολικά η ευρωπαϊκή, που όμως θα μπορούσε να ακολουθηθεί από μία δυναμική ανάπτυξη.

Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο το κράτος θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία

Τον επόμενο μήνα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, συμφωνα με τον υπουργό Οικοκονομικών. Τι είπε για την ανακατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας για κορονοϊό: "Διευρύνονται τα μέτρα στήριξης"

Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε τη διεύρυνση των μέτρων στήριξης, ενώ θα υλοποιηθούν πολτικές για την ενίσχυση της ρευστότητας, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Έχουμε πλέον την απαραίτητη ευελιξία για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία

Την έγκριση στη ρήτρα γενικής διαφυγής που δίνει απεριόριστη ελευθερία στα κράτη μέλη να κάνουν δαπάνες για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επιδημίας χαιρέτησε πριν λίγη ώρα ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Το υπουργείο οικονομικών

Ως το τέλος Ιουνίου φτάνουν τα "πυρομαχικά" του ΥΠΟΙΚ κατά του κορονοϊού

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την καταβολή του δώρου του Πάσχα ξεκαθάρισε ότι η μεταγενέστερη καταβολή του αφορά επιχειρήσεις οι οποίες είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή έχουν πληγεί από την κρίση.

Χρ. Σταϊκούρας, Γιάννης Βρούτσης και Άδωνις Γεωργιάδης

Ποιοι παίρνουν το επίδομα των 800 ευρώ και πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα

Το επίδομα των 800 ευρώ αφορά 1,4 εκατομμύρια εργοδότες και εργαζόμενους σε 440.000 επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη το πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα.

Εθνική τράπεζα

Εταιρείες Διαχείρισης κόκκινων δανείων: Πάγωμα δόσεων για τρεις μήνες και αναστολή επικοινωνίας για τους δανειολήπτες

Σειρά διευκολύνσεων για ενήμερους δανειολήπτες ανακοίνωσαν οι εταιρείες μέλη της Ένωσης Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ετοιμάζουν λύσεις και για τα νοικοκυριά

Κινήσεις διευκόλυνσης ιδιωτών που βαρύνονται με στεγαστικά – κυρίως – και καταναλωτικά δάνεια δρομολογούν οι τράπεζες. Ξεκάθαροι πάντως οι τραπεζίτες ότι θα πρόκειται για εξατομικευμένες και όχι οριζόντιες διευκολύνσεις.

Εθνική Τράπεζα

Σύσταση Σταϊκούρα σε τράπεζες για "πάγωμα" και των δανείων των ιδιωτών

Μετά τα μέτρα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «οι τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν και σε άλλες παρεμβάσεις, και για τα φυσικά πρόσωπα. Ένεση ρευστότητας 5,75 δις. ευρώ για Μ.Μ.Ε ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Κορονοϊός: Στα 800 ευρώ η αποζημίωση εργαζομένων των οποίων ανεστάλη η σύμβαση

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Δεν θα ενισχυθούν εργοδότες που θα κάνουν αναίτιες απολύσεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Μέτρα - ασπίδα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους ενάντια στον κορονοϊό

Ανακοινώσεις κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Τι θα γίνει με την επιδότηση των μισθών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Αναστέλεται για έξι μήνες η πληρωμή δανείων για ενήμερους επιχειρηματίες

Η αναστολή καταβολής των δόσεων των δανείων για έξι μήνες για ενήμερους επιχειρηματίες θα περιλαμβάνονται στα μέτρα που θα α ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον επικεφαλής του Ευρωπαίκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ

Σταϊκούρας με Ρέγκλινγκ για κορονοϊό και μεταναστευτικό

Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε στον επικεφαλής του ESM τις οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και την εξαίρεση συγκεκριμένων δαπανών για το μεταναστευτικό από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Σημαίες ΕΕ έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Έκθεση ΕΕ: Διαπιστώνει μεταρρυθμίσεις, μεταθέτει για Ιούνιο αποφάσεις για κέρδη ομολόγων

Καλό βαθμό σε μεταρρυθμίσεις και πρωτογενές 4% του ΑΕΠ το 2019 βλέπει η έκθεση της ΕΕ για την 5η αξιολόγηση. Σηκώνει τον πήχη για τις τράπεζες, για την έκτη αξιολόγηση.

Πτήση.

Βρυξέλλες: Πτήση θρίλερ για Σταϊκούρα, Λοβέρδο και Χαρδαλιά

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι επιβάτες αεροπλάνου κατα την προσγείωση στις Βρυξέλλες, μεταξύ των οποίων Σταϊκούρας, Χαρδαλιάς, Λοβέρδος. Δεν κατάφερε να προσγειωθεί με την πρώτη λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Κόκκινα δάνεια: Πρωτοβουλία σε τρεις κατευθύνσεις για περισσότερες ρυθμίσεις

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση μη εξυπηρετούμενων δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων έχει αναλάβει τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Πάολο Τζεντιλόνι

Η πρώτη απάντηση από Βρυξέλλες για φοροελαφρύνσεις - πλεονάσματα

Τις επίσημες θέσεις των Βρυξελλών για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος που προωθεί η Κυβέρνηση, μεταφέρει στην Αθήνα ο επίτροπος αρμόδιος για τα οικονομικά κ. Πάολο Τζεντιλόνι.

Luis de Guindos, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών και Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Ντε Γκίντος - Στουρνάρας - Σταϊκούρας: Συμφώνησαν στη στροφή της δημοσιονομικής πολιτικής

Μια ευνοϊκή νομισματική πολιτική όπως αυτή που ισχύσει στην ΕΕ θα πρέπει να συμβαδίσει και μια αντίστοιχη δημοσιονομική πολιτική με έμφαση στις επενδύσεις. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, που διοργάνωσε ο ΙΟΒΕ με το ίδρυμα Conrad Adenauer

Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Το λαθρεμπόριο –αλλά και η φορολογία- στον κλάδο του καπνού, απασχολεί ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών

Το ποσοστό παράνομων τσιγάρων έφτασε το 23,6%, το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα και το υψηλότερο στην ΕΕ για το 2018.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών - Τον Απρίλιο ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Στους τέσσερις άξονες στους οποίους θα βασίζεται ο νέος πτωχευτικός κώδικας για τους ιδιώτες αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών. Προανήγγειλε μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

5η αξιολόγηση: Στο τραπέζι η μείωση του ΕΝΦΙΑ,η εισφορά αλληλεγγύης και το ασφαλιστικό

Με τις κινήσεις για αλλαγή της χρήσης των κερδών από ομόλογα και της συζήτησης για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων να μεταφέρονται για την άνοιξη, θέμα της 5ης αξιολόγησης θα είναι οι νέες μειώσεις φόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

"Για να μιλάς λίγο, σημαίνει ότι κάνεις πολλή και καλή δουλειά"

Τι είπε στον Χρήστο Σταϊκούρα ο Πρόεδρος του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και πού οφείλεται η πολύ καλή εικόνα και η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: "Το 2020 προχωράμε πιο αποφασιστικά και τολμηρά για την οικονομία και τη χώρα»

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 2019 " οι πολίτες επέλεξαν πολιτική αλλαγή βαδίζοντας προς την κανονικότητα.."

Δέκα χρόνια μνημόνια: Από την χρεοκοπία του κράτους στην "αναστήλωση" ενός λαού

Δέκα χρόνια μνημόνια: Από την χρεοκοπία του κράτους στην "αναστήλωση" ενός λαού

Από το πρώτο στο τρίτο μνημόνιο. Η πορεία της καταστροφής και η προσπάθεια να πατήσει στα πόδια της η χώρα. Οι σταθμοί της κρίσης, οι φίλοι και οι εχθροί. Μιλάνε στο News 24/7 ο Χρ. Σταϊκούρας και ο Ευκλ. Τσακαλώτος.