news 24/7

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Κατάθεση του Προϋπολογισμού 2020, στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.

Προϋπολογισμός 2020: Ελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Αναλυτικά όσα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2020 και τον οποίο κατέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μέχρι 400 εκατ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα, που μειώνεται ο ΦΠΑ. Αναλυτικά το πακέτο για την ενίσχυση της οικοδομής.

O Υπουργός Οικονoμικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα είναι σημαντική

Σε συνέδριο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραβρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος κατά το χαιρετισμό του τόνισε ότι βασική επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι τα τραπεζικά ιδρύματα να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Ετοιμάζουμε νέες βελτιώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει άμεσα πρόσθετες βελτιώσεις, που θα αποσκοπούν στην κατάργηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ώστε να καταστεί η διαδικασία ευκολότερη και ταχύτερη για τους πολίτες.

Σπίτια κάτω από την Ακρόπολη

ΠΟΜΙΔΑ προς Σταϊκούρα: "Καταλήστευση" των εκμισθωτών ακινήτων το 30% των "υποχρεωτικών δαπανών"

Επιστολή στην οποία κάνει λόγο για καταλήστευση των ιδιοκτητών ακινήτων απέστειλε την Δευτέρα στον Χρήστο Σταϊκούρα ο επικεφαλής της ΠΟΜΙΔΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα μακροχρόνιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας η αναβάθμιση από τον DBRS

"Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει την προσπάθεια, βήμα- βήμα, με στόχο την επιστροφή της οικονομίας στην πλήρη κανονικότητα", καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Εισόδημα και τα ενοίκια στο 30% των ηλεκτρονικών αποδείξεων

"Προέχει η δημοσιονομική πειθαρχία και μετά τα βοηθήματα" ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών για το κοινωνικό μέρισμα του 2019. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε επίσης στο φορολογικό νομοσχέδιο, τη νέα πάγια ρύθμιση και τα κίνητρα για επαναπατρισμό.

Συζήτηση και ψήφιση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις" στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

"Ιδεολογικές και πολιτικές ανεμοδούρες" χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών. "Κορωνίδα της διαμόρφωσης του νεοσυντηρητικού πόλου" χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Νίκος Βούτσης.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Με βαριά ατζέντα στην Ουάσιγκτον, για τη φθινοπωρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, ο Χρήστος Σταϊκούρας

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και με τη νέα γενική διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Έναρξη των συζητήσεων για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Φωτογραφία αρχείου.

Σταϊκούρας: Αίτημα στην Κομισιόν για παράταση μειωμένης φορολογίας σε τσίπουρο και τσικουδιά

Για μαζικό ξεκλήρισμα των μικρων παραγωγών, αν εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Roadshow EXAE: Κάλεσμα Σταϊκούρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, σημείωσε την πρόοδο που έχει γίνει τους 2,5 μήνες της νέας κυβέρνησης, η οποία στοχεύει όπως είπε στην αλλαγή κλίματος στην αγορά.

O υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Αναζητά επενδυτές στο Λονδίνο και συναινέσεις για τα πλεονάσματα στην Αθήνα

Πρώτα με τις αγορές και στην συνέχεια με τους επίσημους δανειστές είναι τα δύο σημαντικά ραντεβού του υπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα τις επόμενες μέρες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Απάντηση Σταϊκούρα: Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησε;

Ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε σε όσα αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με αφορμή το επιχείρημα ότι η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε προετοιμαστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ: Απεστάλησαν οι επιστολές - Ποια η διαδικασία

Στον ESM και του υπόλοιπους θεσμούς απεστάλησαν σήμερα οι επιτολές για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ. Ποια διαδικασία ακολουθεί, τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την απαλλαγή της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση

Ο υπουργός Οικονομικών είπε σε συνέντευξή του ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη χώρα με δημοσιονομικό κενό για το 2019», αναφέροντας, στη συνέχεια, ότι «η εκτέλεση του προϋπολογισμού τους τελευταίους δύο μήνες και οι εκτιμήσεις ότι ο υψηλός φετινός δημοσιονομικός στόχος θα επιτευχθεί».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Στις επαφές του υπουργού Οικονομικών με τους θεσμούς οριστικοποιήθηκαν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Πιστός στην αρχή του ότι τίποτα δεν θα γίνεται χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, ο Χρήστος Σταϊκούρας, έστω και αθορύβως, αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη ίσως σταθερά της νέας κυβέρνησης.

O Υπουργός Οικονoμικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Η υπερφορολόγηση επί ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε αύξηση της φοροδιαφυγής

"Το 2014, μειώθηκαν φορολογικοί συντελεστές και η οικονομία επέστρεψε σε οικονομική μεγέθυνση, με αποτέλεσμα να μειωθεί η φοροδιαφυγή. Από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους" επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών με αφορμή την έκθεση της ΕΕ για το "κενό ΦΠΑ".

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, της Βασιλικής Λαζαράκου,  για διορισμό στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Βασιλική Λαζαράκου νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Εξαιρετικά σημαντικός τομέας για την ανάπτυξη χαρακτήρισε την Επιτροπή ο Σταϊκούρας. Νομοσχέδιο για την ενίσχυσή της προανήγγειλε ο Ζαββός. Ποιες προτεραιότητες έθεσε η νέα πρόεδρος.

Χρήστος Σταϊκούρας

Φορολογία, Airbnb και επενδύσεις στη συνάντηση Σταϊκούρα-ΣΕΤΕ

Μείωση άμεσης και έμμεσης φορολογίας, φαινόμενο Airbnb, εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

O Υπουργός Οικονoμικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Θέλουμε να επαναφέρουμε την οικονομία σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης

"Η Ελλάδα αφήνει πίσω της μία μακρά περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας" δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών στη Handelsblatt ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Αποφασιστικό βήμα για την οικονομία η άρση των capital controls

Κατά τον υπουργό Οικονομικών, η επιβολή των capital controls ήταν αποτέλεσμα της «χαώδους, ανερμάτιστης, τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Τα σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης.