news 24/7

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Με βαριά ατζέντα στην Ουάσιγκτον, για τη φθινοπωρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, ο Χρήστος Σταϊκούρας

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και με τη νέα γενική διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Έναρξη των συζητήσεων για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Φωτογραφία αρχείου.

Σταϊκούρας: Αίτημα στην Κομισιόν για παράταση μειωμένης φορολογίας σε τσίπουρο και τσικουδιά

Για μαζικό ξεκλήρισμα των μικρων παραγωγών, αν εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Roadshow EXAE: Κάλεσμα Σταϊκούρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, σημείωσε την πρόοδο που έχει γίνει τους 2,5 μήνες της νέας κυβέρνησης, η οποία στοχεύει όπως είπε στην αλλαγή κλίματος στην αγορά.

O υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Αναζητά επενδυτές στο Λονδίνο και συναινέσεις για τα πλεονάσματα στην Αθήνα

Πρώτα με τις αγορές και στην συνέχεια με τους επίσημους δανειστές είναι τα δύο σημαντικά ραντεβού του υπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα τις επόμενες μέρες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Απάντηση Σταϊκούρα: Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησε;

Ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε σε όσα αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με αφορμή το επιχείρημα ότι η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε προετοιμαστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ: Απεστάλησαν οι επιστολές - Ποια η διαδικασία

Στον ESM και του υπόλοιπους θεσμούς απεστάλησαν σήμερα οι επιτολές για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ. Ποια διαδικασία ακολουθεί, τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την απαλλαγή της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση

Ο υπουργός Οικονομικών είπε σε συνέντευξή του ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη χώρα με δημοσιονομικό κενό για το 2019», αναφέροντας, στη συνέχεια, ότι «η εκτέλεση του προϋπολογισμού τους τελευταίους δύο μήνες και οι εκτιμήσεις ότι ο υψηλός φετινός δημοσιονομικός στόχος θα επιτευχθεί».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Στις επαφές του υπουργού Οικονομικών με τους θεσμούς οριστικοποιήθηκαν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Πιστός στην αρχή του ότι τίποτα δεν θα γίνεται χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, ο Χρήστος Σταϊκούρας, έστω και αθορύβως, αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη ίσως σταθερά της νέας κυβέρνησης.

O Υπουργός Οικονoμικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Η υπερφορολόγηση επί ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε αύξηση της φοροδιαφυγής

"Το 2014, μειώθηκαν φορολογικοί συντελεστές και η οικονομία επέστρεψε σε οικονομική μεγέθυνση, με αποτέλεσμα να μειωθεί η φοροδιαφυγή. Από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους" επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών με αφορμή την έκθεση της ΕΕ για το "κενό ΦΠΑ".

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, της Βασιλικής Λαζαράκου,  για διορισμό στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Βασιλική Λαζαράκου νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Εξαιρετικά σημαντικός τομέας για την ανάπτυξη χαρακτήρισε την Επιτροπή ο Σταϊκούρας. Νομοσχέδιο για την ενίσχυσή της προανήγγειλε ο Ζαββός. Ποιες προτεραιότητες έθεσε η νέα πρόεδρος.

Χρήστος Σταϊκούρας

Φορολογία, Airbnb και επενδύσεις στη συνάντηση Σταϊκούρα-ΣΕΤΕ

Μείωση άμεσης και έμμεσης φορολογίας, φαινόμενο Airbnb, εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

O Υπουργός Οικονoμικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Θέλουμε να επαναφέρουμε την οικονομία σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης

"Η Ελλάδα αφήνει πίσω της μία μακρά περίοδο οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας" δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών στη Handelsblatt ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Αποφασιστικό βήμα για την οικονομία η άρση των capital controls

Κατά τον υπουργό Οικονομικών, η επιβολή των capital controls ήταν αποτέλεσμα της «χαώδους, ανερμάτιστης, τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Τα σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Έρχεται ψηφιακή διασύνδεση της ΑΑΔΕ με υπηρεσίες του δημοσίου

Ηλεκτρονική διασύνδεση ΑΑΔΕ με Ληξιαρχεία, Μητροπόλεις, Μητρώο Πολιτών του ΥΠΕΣ, ΓΕΜΗ και σειρά υπηρεσιών του Δημοσίου ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ - Το περίγραμμα των στόχων που έθεσαν σε συνάντησή τους Σταϊκούρας - Βεσυρόπουλος και Πιτσιλής.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

"Μπόνους" η πρόσληψη 250 φρουρών για εξωτερική φύλαξη των φυλακών

Εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό το σχετικό αίτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έως το τέλος του χρόνου θα προσληφθούν 1500 ειδικοί φρουροί. Στις φυλακές Δομοκού, εκτός απροόπτου, οι φυλακές Τύπου Γ΄, ενώ στο στόχαστρο τίθενται τα κινητά τηλέφωνα, είδος εν αφθονία εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών

Στα 2,1 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Ιούνιο

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από το συνολικό ποσό των οφειλών, το 1,686 δισ. ευρώ αφορά σε υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης και τα υπόλοιπα 493 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Συζητάμε ήδη για τη μείωση των πλεονασμάτων

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του τονίζει πως το ύψος των πλεονασμάτων έχει τεθεί προς συζήτηση με τους εταίρους και δανειστές υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά "ωριμάζουν οι συνθήκες ώστε να τεθούν πιο ρεαλιστικοί στόχοι" - Τι λέει για τον ΕΝΦΙΑ και για το αξιόχρεο της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ "δίνει πολλά στους πολλούς", η ρύθμιση για τις 120 δόσεις ανακουφίζει όλους τους οφειλέτες

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, από το βήμα της Βουλής ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους οικονομικά ασθενέστεροι και μεσαία τάξη θα δουν σημαντική μείωση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.)

Κόντρα Σταϊκούρα - Τσακαλώτου για το φορολογικό νομοσχέδιο

"Τέλος στις περιόδους εύκολων και απατηλών ψευδαισθήσεων", είπε ο υπουργός Οικονομικών. Αντίδραση Τσακαλώτου για την ένταξη στην ίδια κλίμακα μείωσης φόρου όσων έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.