news 24/7

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

5η αξιολόγηση: Στο τραπέζι η μείωση του ΕΝΦΙΑ,η εισφορά αλληλεγγύης και το ασφαλιστικό

Με τις κινήσεις για αλλαγή της χρήσης των κερδών από ομόλογα και της συζήτησης για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων να μεταφέρονται για την άνοιξη, θέμα της 5ης αξιολόγησης θα είναι οι νέες μειώσεις φόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

"Για να μιλάς λίγο, σημαίνει ότι κάνεις πολλή και καλή δουλειά"

Τι είπε στον Χρήστο Σταϊκούρα ο Πρόεδρος του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και πού οφείλεται η πολύ καλή εικόνα και η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: "Το 2020 προχωράμε πιο αποφασιστικά και τολμηρά για την οικονομία και τη χώρα»

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 2019 " οι πολίτες επέλεξαν πολιτική αλλαγή βαδίζοντας προς την κανονικότητα.."

Δέκα χρόνια μνημόνια: Από την χρεοκοπία του κράτους στην "αναστήλωση" ενός λαού

Δέκα χρόνια μνημόνια: Από την χρεοκοπία του κράτους στην "αναστήλωση" ενός λαού

Από το πρώτο στο τρίτο μνημόνιο. Η πορεία της καταστροφής και η προσπάθεια να πατήσει στα πόδια της η χώρα. Οι σταθμοί της κρίσης, οι φίλοι και οι εχθροί. Μιλάνε στο News 24/7 ο Χρ. Σταϊκούρας και ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα: Υπεγράφη η ΚΥΑ - Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας

Η ενίσχυση παρέχεται υπό προϋποθέσεις και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, σε άτομα με αναπηρία, ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες και άλλες κατηγορίες.

Χρήστος Σταίκούρας

Ο "Ηρακλής" ψάχνει επενδυτές στην Wall Street

Τα επιχειρήματα για να επενδύσει κανείς τόσο για τα ομόλογα του σχεδίου Ηρακλής όσο και το ελληνικό χρηματιστήριο, ανέλυσαν διεξοδικά τη Δευτέρα οι υπουργοί που μίλησαν στο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα Capital Link.

Κατάθεση του Προϋπολογισμού 2020, στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.

Προϋπολογισμός 2020: Ελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Αναλυτικά όσα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2020 και τον οποίο κατέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μέχρι 400 εκατ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα, που μειώνεται ο ΦΠΑ. Αναλυτικά το πακέτο για την ενίσχυση της οικοδομής.

O Υπουργός Οικονoμικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα είναι σημαντική

Σε συνέδριο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραβρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος κατά το χαιρετισμό του τόνισε ότι βασική επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι τα τραπεζικά ιδρύματα να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Ετοιμάζουμε νέες βελτιώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει άμεσα πρόσθετες βελτιώσεις, που θα αποσκοπούν στην κατάργηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ώστε να καταστεί η διαδικασία ευκολότερη και ταχύτερη για τους πολίτες.

Σπίτια κάτω από την Ακρόπολη

ΠΟΜΙΔΑ προς Σταϊκούρα: "Καταλήστευση" των εκμισθωτών ακινήτων το 30% των "υποχρεωτικών δαπανών"

Επιστολή στην οποία κάνει λόγο για καταλήστευση των ιδιοκτητών ακινήτων απέστειλε την Δευτέρα στον Χρήστο Σταϊκούρα ο επικεφαλής της ΠΟΜΙΔΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα μακροχρόνιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας η αναβάθμιση από τον DBRS

"Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει την προσπάθεια, βήμα- βήμα, με στόχο την επιστροφή της οικονομίας στην πλήρη κανονικότητα", καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Εισόδημα και τα ενοίκια στο 30% των ηλεκτρονικών αποδείξεων

"Προέχει η δημοσιονομική πειθαρχία και μετά τα βοηθήματα" ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών για το κοινωνικό μέρισμα του 2019. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε επίσης στο φορολογικό νομοσχέδιο, τη νέα πάγια ρύθμιση και τα κίνητρα για επαναπατρισμό.

Συζήτηση και ψήφιση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις" στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

"Ιδεολογικές και πολιτικές ανεμοδούρες" χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών. "Κορωνίδα της διαμόρφωσης του νεοσυντηρητικού πόλου" χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Νίκος Βούτσης.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Με βαριά ατζέντα στην Ουάσιγκτον, για τη φθινοπωρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, ο Χρήστος Σταϊκούρας

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και με τη νέα γενική διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Έναρξη των συζητήσεων για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.