news 24/7

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση και την κεφαλαιαφορά

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση και την κεφαλαιαφορά. Νομοθετικές βελτιώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Εκταμιεύεται 1 δισ. από τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου και για ένα τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής με προσανατολισμό τον τουρισμό προς το τέλος του καλοκαιριού.

Πάολο Τζεντιλόνι

Τζεντιλόνι: Προτεραιότητα για την Ελλάδα η αύξηση των επενδύσεων

"Οι κανόνες θα είναι κοινοί, αλλά η Ελλάδα θα έχει μεγάλη πρόκληση να απορροφήσει έγκαιρα τους πόρους από το ταμείο ανάκαμψης", είπε σήμερα ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Πάολο Τζενιτλόνι, ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των επενδύσεων.

ΑΘΗΝΑ-Ανοιχτές από σήμερα οι τράπεζες. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις για τους "αποκλεισμένους" των τραπεζών

Υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις και πλέον μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι που ήταν αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό αποκτούν πρόσβαση σε ρευστότητα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα και ιδίως τις μικρές επιχειρήσεις

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την δημιουργία του "Πλαισίου για τις μικροχρηματοδοτήσεις και άλλες διατάξεις".

Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σταϊκούρας: Σε 2-3 βδομάδες οι Τράπεζες θα προσαρμοστούν με τα εργαλεία ρευστότητας του δημοσίου

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη με τις χορηγήσεις των τραπεζών. Πού τα απέδωσε. Μικρό καλάθι για το Ταμείο ανάκαμψης.

Ο εμπορικός δρόμος της Ερμού

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: 114.000 επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον πριν την παράταση

Ποια είναι τα «εργαλεία» για τη στήριξη της ρευστότητας και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Έφτασαν τις 114.000 οι επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Στο τέλος Ιουνίου θα γνωρίζουμε τη μείωση προκαταβολής φόρου

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι στα τέλη του Ιουνίου θα γίνει γνωστό το ακριβές ποσοστό της μείωσης προκαταβολής φόρου που όπως μάλιστα είπα θα είναι "γενναία".

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Ανάκαμψη της οικονομίας και μείωση φόρων οι στόχοι για το επόμενο διάστημα

Παραγωγικό κενό, οικονομική ανάκαμψη και συνέχιση του προγράμματος μείωσης φόρων έθεσε ως στρατηγικούς στόχους για το επόμενο διάστημα ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών

ΑΘΗΝΑ-Ανοιχτές από σήμερα οι τράπεζες. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τράπεζες: Ενστάσεις για το νέο πτωχευτικό

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων ανέλυσαν τα άρθρα που μπορούν να «κρύψουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Στο 1,57% το επιτόκιο του 10ετούς, 3 δις δανείστηκε το Δημόσιο από τις αγορές

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον με προσφορές να ξεπερνούν τα 16 δις ευρώ από υψηλής ποιότητας επενδυτές και επιτόκιο στο 1,57% κοντά σε αυτό της έκδοσης του περασμένου Οκτωβρίου αρκετά πριν την κρίση, ήταν τα βασικά στοιχεία της σημερινής έκδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Χρήματα

Έντονο το ενδιαφέρον για το 10ετές ομόλογο - Από τα 15 δισ. οι προσφορές

Την έκδοση είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Οι προσφορές έχουν ξεπεράσει τα 15 δισ. έναντι της πρόθεσης του δημοσίου να αντλήσει 2,5 δισ. από την έκδοση.

Η Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Προστασία εργαζομένων με μεγαλύτερη ελάφρυνση επιχειρήσεων στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

"Τα μέτρα που προτείνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι χρήματα που ξοδεύονται σε μία “μαύρη τρύπα”, έχουν τη λογική της κινητοποίησης της αγοράς", δήλωσε η Έ. Αχτσιόγλου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Επίθεση Βαρουφάκη κατά Σταϊκούρα - Τσακαλώτου μετά την απόφαση του ΣτΕ

Η απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει την απόφαση για μεταβίβαση 10.119 ακινήτων  στο Υπερταμείο "δεν σημαίνει ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι ανικανότερος του κ. Σταϊκούρα. Σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος" δήλωσε.

ΑΤΜ

Τράπεζες: Ανάσα ρευστότητας από την αύξηση των καταθέσεων

Τρεις οι λόγοι που καταγράφεται αύξηση των καταθέσεων εν μέσω κορονοϊού. Στροφή των επενδυτών σε επενδύσεις χαμηλού ρίσκου, μείωση δαπανών για τα νοικοκυριά, διατήρηση ρευστότητας ασφαλείας για τις επιχειρήσεις

Σύνταγμα

Η πρώτη μείωση ασφαλιστικών εισφορών μετά την κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών τον τελευταίο καιρό τονίζει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική της μείωσης φόρων που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2019. Ποιες ελαφρύνσεις θα ακολουθήσουν.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Νέα πλατφόρμα από 1η Ιουλίου για την προστασία πρώτης κατοικίας

Το σχέδιο προβλέπει ότι το Κράτος θα επιδοτεί, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων, όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Πώς θα χρηματοδοτούνται κόκκινα και πράσινα δάνεια έως και το τέλος του Μαρτίου του 2021

Σε τρία επίπεδα θα γίνει η χρηματοδότηση των δόσεων στεγαστικών δανείων στο πρόγραμμα γέφυρα που θα ακολουθήσει μετά την λήξη του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας τον Ιούλιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Έρχονται κλαδικά μέτρα για εστίαση, τουρισμό και στήριξη ιδιοκτητών - Αργότερα η μείωση ΦΠΑ

Εντός του Μαϊου θα ανακοινωθούν τα φορολογικά μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού και της εστίασης. Μείωση του ΦΠΑ και της προκαταβολής φόρου για ορισμένο χρόνο.

Eurogroup (φωτογραφία αρχείου)

Στο τραπέζι του Eurogroup η στήριξης της απασχόλησης μέσω SURE και το ταμείο ανάκαμψης

Η χρηματοδότηση της εκ περιτροπής απασχόλησης με τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ για την Ελλάδα και η έναρξη μάχης για το ταμείο ανάκαμψης αναμένεται να συζητηθούν στο επόμενο Eurogroup.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Θα στηρίξουμε τουρισμό, πολιτισμό, εστίαση και μεταφορές και τον Ιούλιο

Πολιτισμός, τουρισμός, μεταφορές και εστίαση είναι κλάδοι οι οποίοι θα στηριχτούν και τον Ιούλιο, γνωστοποίησε είπε ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τις μειώσεις φόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Οι τράπεζες πρέπει να διοχετεύσουν στην οικονομία 10 δισ. ευρώ

Προσπάθεια και πιέσεις ώστε οι τράπεζες να διοχετεύσουν το ταχύτερο δυνατό στην αγορά, ρευστότητα 10 δισ. από κοινοτικούς πόρους και εγγυήσεις προανήγγειλε ο υπουργός οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: "Θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αγωνιζόμαστε"

"Θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αγωνιζόμαστε για να βγει η χώρα όρθια από αυτή την κρίση", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωση - απάντηση στον Εκλείδη Τσακαλώτο.