Στεφανής: “Ιδού τα πτυχία μου” – Η απάντηση του υφυπουργού Άμυνας για το μεταπτυχιακό του

Στεφανής: “Ιδού τα πτυχία μου” – Η απάντηση του υφυπουργού Άμυνας για το μεταπτυχιακό του
Ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής Eurokinissi

Τα μεταπτυχιακά του έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Άμυνας Πέτσας: "Υπονόμευση της εθνικής ομοψυχίας". ΣΥΡΙΖΑ: "Βάφτισε σεμινάριο σε μεταπτυχιακό".

Για λάσπη και αθλιότητες κάνει λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών του απαντώντας σε δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” που τον έφερε ως… νέο Διαματάρη.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι η επίθεση στον κ. Στεφανή ήταν επίθεση στην εθνική ομοψυχία σε μία κρίσιμη στιγμή, αλλά και στο έργο της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Υπενθυμίζεται ότι η “Εφ.Συν” σε σημερινό της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα θέτει ερωτήματα σχετικά με τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που φέρεται να κατέχει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και εθνικός συντονιστής για το προσφυγικό.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ειδικότερα ότι προκύπτουν ερωτήματα από το γεγονός ότι ενώ φέρεται να είναι κάτοχος 2 MBΑ (αναφέρονται στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στο ΥΠΕΘΑ), στον αντίστοιχο ιστότοπο της κυβέρνησης το ένα εξ αυτών απουσιάζει. “Άραγε πρόκειται κι εδώ για «παρερμηνεία», όπως ισχυρίστηκε πρόσφατα ο παραιτηθείς -πλέον- υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης όταν προέκυψε ζήτημα με τη γνησιότητα του δικού του μεταπτυχιακού; Κάθε απάντηση από την κυβέρνηση ή από τον ίδιο τον κ. Στεφανή θα ήταν χρήσιμη ως προς την εξαγωγή συμπερασμάτων”, αναφέρει η Εφ.Συν.

“Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου” απαντά ο κ. Στεφανής, δίνοντας τα εν λόγω μεταπτυχιακά στη δημοσιότητα.

Ο κ. Στεφανής διευκρινίζει ότι το πρώτο πτυχίο αφορά σε ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων, ενώ σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, τονίζει πως: “ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου. 

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.”

Πηγές της ΝΔ σημειώνουν δε ότι τα παραπάνω αποτελούν διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο την επιμόρφωση των στελεχών στο πλαίσιο της επιζητούμενης αριστείας και όχι για τη λήψη επιδομάτων ή για ακαδημαϊκή καριέρα.

Ο κ. Πέτσας σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για ανήθικη επίθεση στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και διερωτάται:

“Επίθεση σε ποιον; Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.”

Ο κ. Πέτσας όμως θέτει και το ρητορικό ερώτημα “Επίθεση γιατί; Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα; Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα;” καταλήγοντας:

“Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων”.

Ερωτηθείς ο κ.Πέτσας στο briefing για το γεγονός ότι ο κ.Στεφανής δεν έχει ΜΒΑ αλλά Ma, επανέλαβε ότι η απάντηση έχει δοθεί από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, έχει μεταπτυχιακές σπουδές και τις έχει δημοσιοποιήσει και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες επιθέσεις σε πρόσωπα που χειρίζονται τέτοια σοβαρά εθνικά ζητήματα.

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Πόση fake αριστεία θα αντέξει ο κ. Μητσοτάκης;

Σε ανακοίνωσή του σχετικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: 

“Η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε. Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά. Ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science.

Μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;”

Σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Σε απάντησή τους κυβερνητικοί για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι ο κ. Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του “υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα” και συμπληρώνουν: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για Αρχηγό του ΓΕΣ. Με τα ίδια πτυχία. Τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονότητα των υπουργών του κ. Τσίπρα. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανής θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο”.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα