Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την προφυλάκιση Ευσταθίου

Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την προφυλάκιση Ευσταθίου

Ολοκληρώθηκε η απολογία για το πάρτι της μίζας στα εξοπλιστικά από τον επιχειρηματία Π. Ευσταθίου. Φέρεται να έχει αναφέρει ονόματα αρχηγών ΓΕΣ και Ναυτικού. Έλαβε μίζες 3 εκατ. ευρώ. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο (Vids)

Σε πλήρη διαφωνία φαίνεται ότι ήρθαν ανακριτής και εισαγγελέας, σχετικά με την προφυλάκιση ή όχι του Π. Ευσταθίου.

Μετά την μαραθώνια απολογία του εκπροσώπου της γερμανικής STN Atlas, σχετικά με τη διαδρομή του μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά, ο ανακριτής πρότεινε την προφυλάκισή του, ενώ ο εισαγγελέας διαφώνησε.

Αύριο Παρασκευή, αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Μέχρι τότε, παραμένει φρουρούμενος σε νοσοκομείο, λόγω του ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά την μαραθώνια απολογία του. Ασθενοφόρο έσπευσε στα δικαστήρια Ευελπίδων, προκειμένου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Μέτα την αδιαθεσία Ευστάθιου επικράτησε ένταση, με τον δικηγόρο του, κ. Δημητρακόπουλο, να κατηγορεί τον ανακριτή για αναλγησία, λέγοντας ότι ο πελάτης του έχει καρκίνο.

Αύριο θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος , εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN , που προμήθευσε το υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.

Οι διάλογοι - φωτιά ανακριτή και εισαγγελέα

Η γνώμη του ανακριτή για προφυλάκιση του κατηγορούμενου προκάλεσε ένταση ανάμεσα στον δικαστικό λειτουργό και στο συνήγορο του κ. Ευσταθίου Μ. Δημητρακόπουλο ο οποίος σε έντονο τόνο τόνιζε την ηλικία του εντολέα του.

Ανακριτής και συνήγορος είχαν τον ακόλουθο έντονο διάλογο μεταξύ τους:

Δημητρακόπουλος: Άμα πεθάνει ο άνθρωπος απόψε θα έχετε τύψεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Μαλλής: Μη με απειλείτε

Δημητρακόπουλος: Δεν σας απειλώ

Δημητρακόπουλος: Να σέβεστε τη Δικαιοσύνη

Μαλλής: Εγώ τη σέβομαι περισσότερο από εσάς

Δημητρακόπουλος: Μόνο κακία έχετε

Μαλλής: Να τα γράψετε στην προσφυγή σας

Δημητρακόπουλος: 83 ετών και τον θεωρείτε ύποπτο φυγής; Τέσσερις μήνες γιατί δεν έφυγε;

Μαλλής: Αφήστε κύριε, δεν θα κάνετε εσείς ανάκριση.

 

Παραδέχτηκε μίζες και "έδωσε" στρατιωτικούς ο Ευσταθίου στην απολογία του

Παράνομες αμοιβές περίπου 3 εκατ. ευρώ, υποστηρίζει ότι έδωσε συνολικά για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου που απολογείται από το πρωί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.

Η απολογία του ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19.00 την Πέμπτη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης μιζών για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. Ο ένας, που έχει αποβιώσει, ήταν αρχηγός ΓΕΝ, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, και ο δεύτερος αρχηγός ΓΕΣ.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που "μοίρασαν τα χρήματα".

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου - έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

Ο 83χρονος έχει δηλώσει, διά της υπεράσπισής του, πρόθεση να εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής να "μιλά" για όσα έχει αποκαλύψει ο συγκατηγορούμενός του, πρώην διευθυντής εξοπλισμών, Α. Κάντας που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια του ανακριτή Γ. Μαλλή.

Ο ανακριτής μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον κατηγορούμενο "τα ονόματα των προσώπων που έλαβαν μίζες από την κορυφή έως τη βάση της ιεραρχίας, διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της".

Ο κ. Ευσταθίου διαψεύδει τον κ. Κάντα που υποστήριξε ότι έδιναν στον 83χρονο χρήματα για "να μη φέρνει εμπόδια".

Ο 83χρονος αντίθετα ουσιαστικά καταγγέλλει τον Α. Κάντα ως "εκβιαστή" υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων.

Ο κατηγορούμενος, σε καταθέσεις του οποίου στο Λονδίνο έχουν ήδη εντοπιστεί 18 εκατ. ευρώ, έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές του "μαύρου χρήματος".

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network