Μητσοτάκης από Μάνδρα: Να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα το συντομότερο

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη να λάβουν οι πληγέντες, το συντομότερο και χωρίς γραφειοκρατία, το έκτακτο επίδομα, ενώ συνεχάρη και όλους τους εθελοντές που βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους της περιοχής που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους

Στην περιοχή της Μάνδρας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες και να αξιολογήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη, ο πρόεδρος της ΝΔ  έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό των αντιπλημμυρικών έργων που δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για προσωπική του δέσμευση.

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι της Μάνδρας βίωσαν μια απόλυτη καταστροφή προσθέτοντας ότι «θρηνήσαμε αχρείαστα 23 θύματα».

Τόνισε την ανάγκη να λάβουν οι πληγέντες, το συντομότερο και χωρίς γραφειοκρατία, το έκτακτο επίδομα, ενώ συνεχάρη και όλους τους εθελοντές που βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους της περιοχής που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη:

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του επικεφαλής της ΝΔ στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την παροχή αποζημίωσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αιτήσεις θα δέχεται και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για δωρεάν παροχή βασικών εργασιών αποκατάστασης σε πληγείσες κατοικίες, σε μια προσπάθεια να «κλείσουν» ταχύτερα οι πληγές στην περιοχή.

Καθώς τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών ολοκληρώνουν την καταγραφή των ζημιών στη Μάνδρα, ξεκινά σήμερα η διαδικασία αποζημίωσης των πλημμυροπαθών. Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υποδομών, οι ενδιαφερόμενοι (ιδιοκτήτες/ενοικιαστές/με δωρεάν παραχώρηση) μπορούν να διεκδικήσουν την εφάπαξ ενίσχυση των 5.000 ευρώ για τις κατοικίες τους καταθέτοντας αίτηση στον πρώτο όροφο του δημαρχείου Μάνδρας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι αιτήσεις θα κατατίθενται με αλφαβητική σειρά.

Παράλληλα, το ΤΕΕ ξεκινά σήμερα να δέχεται αιτήματα πλημμυροπαθών για την προσφορά βασικών εργασιών αποκατάστασης των κατοικιών τους. Το γραφείο υποδοχής των αιτήσεων θα λειτουργήσει στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο της Μάνδρας (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. - 2 μ.μ.).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φονικές πλημμύρες στην Αττική, θεομηνία στη δυτική Αττική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Επιχείρηση 'αποδόμησης' του Τσίπρα

Δυτ. Αττική: Ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς

Σπίρτζης για αντιπλημμυρικά: 'Είμαστε περήφανοι για όσα κάναμε. Η χώρα ήταν ανοχύρωτη'

SHARE: