Στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ-- --(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ-- --(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στο δρόμο για τη Βουλή η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και το θέμα του ελλείμματος

Στη Βουλή διαβιβάστηκε σήμερα (Τετάρτη) από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία και το θέμα του ελλείμματος του 2009, ενώ συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής, διαβίβασε μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η Βουλή καλείται να διερευνήσει τυχόν ευθύνες του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου.

Ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του και να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.

SHARE:

24Media Network