Στην αντεπίθεση ο Λαφαζάνης: Θα ακυρωθούν οι αυξήσεις στο ρεύμα

ΑΘΗΝΑ-27020215// Υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΑΘΗΝΑ-27020215// Υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Τι ζητάει από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προειδοποιώντας την ότι υπάρχουν τρόποι για να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την απόφασή της για αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, καλεί ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Με ανακοίνωση του, ο υπουργός τονίζει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση, που έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις.

"Η απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 30/12/2014 σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, κρατήθηκε «κρυφή» από τον ελληνικό λαό ως τις αρχές του Μάρτη και προβλέπει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις, είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη, ενώ η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε απολύτως σκανδαλώδης", αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Και συνεχίζει: "Αυτή η απόφαση, μάλιστα, είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.

Καλούμε την ΡΑΕ να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν το δοκιμαζόμενο λαό μας και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της κυβέρνησης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οργή Λαφαζάνη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΝΔ: Ο κ. Λαφαζάνης ψεύδεται. Είχε συναντηθεί με την ΡΑΕ και ήταν ενήμερος

SHARE:

24Media Network