Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου φέρνει ο Παπαδημούλης τα Paradise Papers

Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου φέρνει ο Παπαδημούλης τα Paradise Papers

"Καταστροφικές οι συνέπειες για τις ευρωπαϊκές οικονομίες", αναφέρει ο ευρωβουλευτής

Επείγον αίτημα κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ώστε να συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα που ανέκυψε με τα Paradise Papers.

Όπως αναφέρει στο γραπτό του αίτημα «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να συζητήσει και να λάβει σαφή θέση στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής της οικονομικής και πολιτικής ελίτ». Το αίτημα κατατέθηκε στην πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, Gabi Zimmer, και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητάει να μεταφερθεί στην Σύνοδο των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το αίτημα για επείγουσα συζήτηση των Paradise Papers στην ερχόμενη Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Όπως τονίζεται «με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις 13.4 εκατομμυρίων φορολογικών αρχείων, που ξεσκεπάζουν όλο το σύστημα της παγκόσμιας φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί το ζήτημα που προκύπτει μείζον, καθώς και τις συνέπειες αυτών των φαινομένων καταστροφικές για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, άλλα και για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα φορολογικά κενά που προκύπτουν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα