Στήριξη για τα αντιπλημμυρικά στη Δυτική Αττική ζήτησε ο Τσίπρας από το Γιούνκερ

Στήριξη για τα αντιπλημμυρικά στη Δυτική Αττική ζήτησε ο Τσίπρας από το Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός μετέβη από Παρίσι σε Βρυξέλλες και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόσφατη τραγωδία και ζήτησε στήριξη για την εκπόνηση 5ετους σχεδίου αντιπλημμυρικών. Συζητήθηκε επίσης η πορεία της τρίτης αξιολόγησης

Συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου μετέβη μετά το Παρίσι.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο Γιούνκερ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ένημέρωσε επίσης για την εκπόνηση ενός πενταετούς σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με την ΕΙΒ και ζήτησε τη στήριξη της Επιτροπής.

Συζητήθηκε επιπλέον η πορεία της τρίτης αξιολόγησης και εκφράστηκε η βεβαιότητα για άμεση ολοκλήρωσή της και κοινή βούληση για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, θεομηνία στη δυτική Αττική
SHARE: