Στις 20:00 η ομιλία Μητσοτάκη για την πρόταση δυσπιστίας

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης SOOC

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Βουλή από νωρίς το απόγευμα. Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ενδιαφέρονται για τα Τέμπη, αλλά μόνο πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, θα κορυφωθεί στη Βουλή η σύγκρουση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Βουλή από τις 5 το απόγευμα, επομένως θα παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος άλλωστε είχε και την πρωτοβουλία για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, που συγκέντρωσε τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Αναμένεται επομένως με ενδιαφέρον πως θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Από την κυβέρνηση εν τω μεταξύ υποστηρίζουν ότι τα γαλάζια στελέχη δύο μέρες τώρα δίνουν στη Βουλή “καθαρές απαντήσεις για την ουσία της υπόθεσης”. Υποστηρίζουν ότι υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν τοποθετηθεί και για τα γεγονότα πριν το τραγικό δυστύχημα και για το μετά.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει επίσης ότι από την άλλη η αντιπολίτευση βρίσκεται σε “απόλυτη σύγχυση”. Κατηγορούν ειδικότερα τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που πήραν το λόγο στη Βουλή ότι κανένας τους  δεν ενδιαφέρεται ούτε για το τι έγινε μέχρι το δυστύχημα, ούτε τι μπορεί να γίνει για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Μόνη τους έννοια δεν είναι η ουσία της υπόθεσης των Τεμπών, αλλά πως θα πέσει ο Μητσοτάκης – το λένε ανοιχτά, και για να το πετύχουν αυτό φάνηκαν έτοιμοι να συμμαχήσουν με τον οποιονδήποτε”, λένε επίσης από την κυβέρνηση.

Επικαλούνται συγκεκριμένα τις δηλώσεις του Νίκου Παππά, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε προσυνεννόηση και ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ “είχαν «ντιλάρει» και πριν γίνει γνωστό το παραπλανητικό δημοσίευμα, το οποίο χρησιμοποίησαν ως βάση για την πρόταση δυσπιστίας.”

Ρωμανός: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ “ντίλαραν” μεταξύ τους

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε άλλωστε και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. “Όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της. 

Βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα «ντίλαραν» μεταξύ τους έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει”, ανέφερε ο κ. Ρωμανός.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, ούτε το τι οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα, ούτε το πώς θα αποτραπεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. 

Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, όπως συμβαίνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια”, συνέχισε και πρόσθεσε:

“Το είδαμε με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης για να κλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους φυλακή, όσο κυβέρνησαν, όπως έχει παραδεχτεί ο δικός τους Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά κατ’ ουσίαν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. 

Το είδαμε με τη δήλωση Πολάκη ότι «για να κερδίσουν τις εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιους φυλακή». 

Σήμερα το βλέπουμε μπροστά από τις κουρτίνες με τις άθλιες δηλώσεις Φαραντούρη και την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και πίσω από τις κουρτίνες με τα «ντιλαρίσματα» που καταδεικνύουν οι δηλώσεις Παππά.” 

Ο κ. Παππάς εν τω μεταξύ πάντως επιχείρησε να μαζέψει τις δηλώσεις του, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ από χθες το βράδυ είχε χαρακτηρίσει “φαντασιώσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα