Πρόταση δυσπιστίας: Κορυφώνεται η σύγκρουση στη Βουλή – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάζεται σε 2'
Η Ολομέλεια της Βουλής
Η Ολομέλεια της Βουλής EUROKINISSI

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται το «θερμό» τριήμερο στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και συνυπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία στην οποία δεν αναμένονται εκπλήξεις.

Η τελευταία φάση της 3ήμερης συζήτησης, που θα περιλαμβάνει τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών που θα βρεθούν στην Αίθουσα της Ολομέλειας, αναμένεται να κινηθεί σε υψηλούς τόνους. Για κάτι τέτοιο προδιαθέτει άλλωστε το «εκρηκτικό μείγμα» που έχει διαφανεί: Από την μία η πρόθεση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να «σκεπάσει» τα αναπάντητα ερωτηματικά που έχουν προκύψει με αναφορές σε διαπλοκή. Από την άλλη η αγανάκτηση για αυτούς τους σχεδιασμούς που αναμένεται να εκφράσουν κατά κύριο λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και ο Αλέξης Χαρίτσης από την Νέα Αριστερά.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, όπου δεν αναμένονται εκπλήξεις, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ειδικότερα να καταγγείλει εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών από την αντιπολίτευση. Καθώς και να επαναλάβει ότι την υπόθεση ερευνά η Δικαιοσύνη, την οποία – όπως λέει η κυβέρνηση – όλοι πρέπει να αφήσουν να κάνει τη δουλειά της. Ενώ εκ των πραγμάτων θα καλύψει τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος χθες στην ομιλία του τόνισε ότι δεν κρύφτηκε και δεν θα κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία. Η οποία άλλωστε – όπως υπογράμμισε- δεν αφορά το θέμα των Τεμπών, το οποίο υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος.

Παρακολουθήστε live τη συζήτηση στη Βουλή

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα