Στις μεταρρυθμίσεις το ρίχνει ο Σαμαράς πριν δει το Μοσκοβισί

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ  ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού τη Δευτέρα, πριν τη συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, περιλαμβάνει δημοσιονομικά θέματα, αλλαγές στο δημόσιο τομέα και εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, προαπαιτούμενα και αγκάθια δηλαδή της εκκρεμούς αξιολόγησης

Θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και δημοσίου χρέους, μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, καθώς και τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ περιλαμβάνει η ατζέντα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα, πριν τη συνάντηση που θα έχει με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβίσι.

Με δύο λόγια όχι μόνο επαναφέρει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα (που πηγαίνει πακέτο με την πολιτική σταθερότητα), αλλά και όλα τα θέματα που αποτελούν προαπαιτούμενα και αγκάθια της εκκρεμούς αξιολόγησης. Οι απανωτές συσκέψεις θα αποτελέσουν αφορμή και για μπαράζ δηλώσεων, ενώ το κερασάκι στην τούρτα θα είναι το ραντεβού με τον κ.Μοσκοβισί από τον οποίο προσδοκάται σαφώς πολιτική στήριξη.

Ειδικότερα, ο κ.Σαμαράς στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας θα προεδρεύσει σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ, που αφορά θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και δημοσίου χρέους, με δεδομένη τη διάσταση απόψεων Αθήνας- τρόικας για το δημοσιονομικό κενό και την ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

Στις 12:00 θα προεδρεύσει σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα.

Στις 12.30 θα προεδρεύσει σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά στην απλοποίηση αδειοδοτήσεων, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και τις «εργαλειοθήκες». Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς
SHARE:

24Media Network