Novartis: Στο Άρειο Πάγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Novartis: Στο Άρειο Πάγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Ολγα Γεροβασίλη και Σπύρος Λάππας θα επισκεφθούν τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να του παραδώσουν υπόμνημα σχετικά με τις εξελίξεις στην προανακριτική.

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέρχονται την Τετάρτη, στις 12:00, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του κόμματος στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, Σπύρος Λάππας, προκειμένου να επιδώσουν υπόμνημα όλων των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Εν τω μεταξύ από την Τρίτη άφηναν ανοιχτό μέλη της επιτροπής το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», εάν και η προγραμματισμένη για την Τετάρτη εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση», λάβει την ίδια τροπή με την εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» που σήμερα σε «ναυάγιο».

Επίσης, η Επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση την Πέμπτη στις δέκα το πρωί, με θέμα την εξέταση μαρτύρων, πιθανότατα του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Μέλη της ωστόσο ανέφεραν σήμερα ότι προηγουμένως θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της άρσης προστασίας για τους δύο μάρτυρες, δηλαδή να υπάρξει αίτημα της επιτροπής στην αρμόδια προς τούτο Αρχή.

Βούτσης: Αντιθεσμική μεθόδευση

Ως «ένα ακόμη επεισόδιο αντιθεσμικών μεθοδεύσεων για τη συγκάλυψη» του σκανδάλου της Novartis, χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης Status 107,7.

Ο κ. Βούτσης είπε πως το καθεστώς του «προστατευόμενου μάρτυρα» αποτελεί διεθνώς μία μεγάλη ασπίδα του δικαιϊκού συστήματος για την ανακάλυψη και την αποκάλυψη πολύ μεγάλων υποθέσεων που έχουν σχέση με τη διαφθορά. Έκανε λόγο για σειρά γεγονότων στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που «αναδεικνύει την πρόθεση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τη συγκάλυψη του μεγάλου αυτού σκανδάλου».

Πρόσθεσε ότι με τις ενέργειες που γίνονται καταργείται επί της ουσίας η διεθνής νομοθεσία των εγγυήσεων για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα