Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες

Διαβάζεται σε 2'
Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Στο Ισραήλ αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε ο Άκης Σκέρτσος.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι οι σχετικές δηλώσεις για την επίσκεψη του πρωθυπουργού αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ώρες.

Για ακόμη μια φορά, ξεκαθάρισε τη θέση της Αθήνας υπέρ του Ισραήλ, στηρίζοντας «το δικαίωμά του στη νόμιμη αυτοάμυνα καθώς και να ζει σε καθεστώς ασφάλειας».

«Ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, εξετάζεται όντως μια επίσκεψη του Πρωθυπουργού, θα δούμε πότε θα γίνει. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο, είναι συνομιλητής του Ισραήλ, της ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτό που εμείς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε μέσα από την ευρωπαϊκή διάσταση που έχει δοθεί σε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική αλλά και κρίση ασφάλειας που εκτυλίσσεται στο πεδίο της Μέσης Ανατολής, είναι ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Υπάρχει μια θηριωδία που έχει συμβεί από τη Χαμάς και αυτό πρέπει να υποστηριχθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άκης Σκέρτσος.

Επικοινωνία με Νετανιάχου

Σημειώνεται πως προ ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις της Χαμάς.

Με τις εχθροπραξίες και τη βία, πάντως, να συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας, το Μαξίμου φαίνεται πως κάνει δεύτερες σκέψεις τις τελευταίες ημέρες, αφήνοντας στην άκρη τη μονόπλευρη υποστήριξη του Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα