Στο Μαρόκο σε συνέδριο ο Σημίτης

Εκδήλωση μνήμης για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κ. Καραμανλή παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Θα απευθύνουν ομιλίες οι πολιτικοί αρχηγοί κ.κ. Α. Σαμαράς, Α. Τσίπρας, Ε. Βενιζέλο, Φ. Κουβέλη.
Εκδήλωση μνήμης για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κ. Καραμανλή παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Θα απευθύνουν ομιλίες οι πολιτικοί αρχηγοί κ.κ. Α. Σαμαράς, Α. Τσίπρας, Ε. Βενιζέλο, Φ. Κουβέλη. EUROKINISSI

Σε συνέδριο για την παγκόσμια ανάπτυξη μεταβαίνει ο Κώστας Σημίτης

Σε συνέδριο για την Παγκόσμια Ανάπτυξη (Global Growth Conference), που πραγματοποιείται στο Μαρόκο, αύριο και μεθαύριο και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Amadeus, θα συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ομιλία του με θέμα:

"Από την κρίση στην ανάπτυξη. Ενισχύοντας την ευρωπαϊκή ανάπτυξη", ο κ. Σημίτης θα επισημάνει ότι "η ανάπτυξη είναι η πραγματική πρόκληση για την Ευρώπη, αν θέλει να αντιμετωπίσει τον σημερινό ανταγωνιστικό κόσμο αλλά και το σοκ της κρίσης που πλήττει τους ευρωπαίους πολίτες".

Επιπλέον, θα υποστηρίξει ότι "τα δημοσιονομικά προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συνδυασμό με νέες επενδυτικές στρατηγικές αλλά και με το νου στραμμένο στα προβλήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας" και πως "καμία χώρα δεν μπορεί να δώσει μόνη της λύσεις", αλλά ότι αυτές ""πρέπει να δοθούν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο". Στο ίδιο πλαίσιο θα τονίσει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι να βρεθεί μια νέα συμφωνία που θα ενδυναμώσει το ευρωπαϊκό όραμα.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ακόμη διεθνείς προσωπικότητες και ειδικοί, μεταξύ των οποίων, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Λουίς Θαπατέρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: