Στο πλευρό των απεργών της Χαλυβουργικής ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI G4PHOTOS

Διαβάστε τι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσκεψη του Δημήτρη Στρατούλη στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή Β’ Αθήνας, Δημήτρη Στρατούλη και τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Πριμικήρη και Μάρκο Μπασιούκα επισκέφθηκε σήμερα του απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Μετά την επίσκεψη ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι αγωνίζονται για 235 ημέρες ενάντια στις μαζικές απολύσεις 120 συναδέλφων τους και στην επιδίωξη της εργοδοσίας να μειώσει με εκ περιτροπής εργασία κατά 40% τους μισθούς τους.

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας η οποία με δικαστικές προσφυγές για να βγει παράνομη η απεργία, με βιομηχανία μηνύσεων και με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, που σήμερα έστειλαν στο νοσοκομείο τρεις απεργούς, προσπαθεί να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του νέου υπουργού Εργασίας για να αναγκαστεί επιτέλους η εργοδοσία να συζητήσει με το σωματείο των εργαζομένων της επιχείρησης και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τα κοινωνικά κινήματα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους της χώρας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

SHARE:

24Media Network