Στο σφυρί η ιστορική βίλα Μινέικο της οικογένειας Παπανδρέου

Στο σφυρί η ιστορική βίλα Μινέικο της οικογένειας Παπανδρέου

Ποιο το κόστος πώλησης της ιστορικής βίλας Μινέικο της οικογένειας Παπανδρέου στο Π. Ψυχικό. Στα 320 τμ. το εμβαδόν της. Ποιες ιστορικές στιγμές έζησε η οικογένεια εκεί. Όλο το χρονικό (Pics)

"Πωλητήριο" προς 1,8 εκατ. ευρώ έχει μπει στην ιστορική βίλα 320 τ.μ., στην οδό Γύζη, στο Παλαιό Ψυχικό, όπου έζησαν ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Σοφία Μινέικο έως το 1967.

Η κλασική μονοκατοικία πωλείται από τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, τη Σοφία, τον Νίκο, τον Αντρίκο και τον Γιώργο - περιήλθε στην ιδιοκτησία τους κατόπιν σκληρής δικαστικής μάχης που ξεκίνησε το 1997 μεταξύ των τριών παιδιών (πλην του Γιώργου) και της δεύτερης συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη.

Το σπίτι φιλοξένησε τρεις γενιές Παπανδρέου, ενώ η ιδιοκτησία του πέρασε από χίλια δικαστικά "κύματα" μέχρι να κατοχυρωθεί,μόλις το 2007 στα τέσσερα εγγόνια της συζύγου του "Γέρου της Δημοκρατίας".

Σύμφωνα με το " Εθνος της Κυριακής " το πρόσφατο πωλητήριο έναντι 1,8 εκατ. ευρώ είναι ένα ακόμη διαζύγιο της οικογένειας με το παρελθόν της.

Το χρονικό

1991: Ο Ανδρέας Παπανδρέου πουλάει τη βίλα στον επιχειρηματία Χαρ. Βλαχούτσικο.

1997: Μετά τον θάνατο του Ανδρέα, η Σοφία, ο Νίκος και ο Αντρίκος ανταλλάσσουν αγωγές με τη Δ. Λιάνη διεκδικώντας την ιδιοκτησία της βίλας. Την ίδια χρονιά, διαθήκη της Μινέικο που βρέθηκε τυχαία στο Καστρί αναγνωρίζει τα εγγόνια της ως νόμιμους κληρονόμους.

2003: Το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει τον Χαράλαμπο Βλαχούτσικο ως νόμιμο ιδιοκτήτη της βίλας.

2004: Το Εφετείο ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση.

2006: Ο Αρειος Πάγος αναιρεί την απόφαση του Εφετείου και διατάσσει να κριθεί εκ νέου η υπόθεση από το ίδιο δικαστήριο.

2007: Το Εφετείο κάνει για δεύτερη φορά δεκτή την αγωγή των Σοφίας, Νίκου και Αντρίκου.

Στο σφυρί η ιστορική βίλα Μινέικο της οικογένειας Παπανδρέου
Στο σφυρί η ιστορική βίλα Μινέικο της οικογένειας Παπανδρέου
SHARE:

24Media Network