Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Αρνείται την κατηγορία

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στον ανακριτή
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στον ανακριτή EUROKINISSI

Ενώπιον του 26ου τακτικού ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο. Τι θα προτείνει.

Το κατώφλι του 26ου τακτικού ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων πέρασε ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για την επίθεση σε βάρος του Βασίλη Γραμμένου μέσα στη Βουλή.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγορείται για αυτόφωρο κακούργημα που αφορά βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, πέρασε τη νύχτα στην ΓΑΔΑ με εντολή του ανακριτή μετά την προθεσμία που ζήτησε χθες το απόγευμα για την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αιτείται να καταθέσουν στο δικαστικό λειτουργό δύο βουλευτές της ΝΔ και ένας ανεξάρτητος , επίσης προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι , κατά τη θέση του κ. Φλώρου, θα επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του ότι δεν υπήρξε επίθεση με γρονθοκόπημα από μέρους του σε βάρος του κ. Γραμμένου

Το χρονικό

Το πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/04) έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον βουλευτή την Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

«Έτυχε να εξέλθω λίγα δεύτερα μετά το βίαιο περιστατικό. Είδα έναν βουλευτη πεσμένο στο πάτωμα και κάποιοι να προσπαθούν να τον σηκώσουν. Στη μύτη του το σημάδι του χτυπήματος μπορώ να πω ότι είχε παραμορφωθεί, είχε αλλάξει χρώμα η μύτη του. Οι διάλογοι δεν έγιναν αντιληπτοί τουλάχιστον από εμένα. Η ωμή βία δεν έχει καμία θέση στο ναό της δημοκρατίας. Τέτοια περιστατικά είναι απολύτως καταδικαστέα. Το περιστατικό δεν γνωρίζω αν έγινε από πέσιμο. Είδα ότι η μύτη του ήταν παραμορφωμένη», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Σε φωτογραφίες από τους διαδρόμους της Βουλής, φαίνεται ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης να έχει πέσει στο έδαφος και παριστάμενοι να σπεύδουν προς το μέρος των δύο ανδρών για να τους κρατήσουν σε απόσταση.

Ο Βασίλης Γραμμένος
Ο Βασίλης Γραμμένος Eurokinissi

Το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά επεισόδιο διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου. Σύμφωνα με τον νυν ανεξάρτητο και πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, είχε προηγηθεί χυδαία επίθεση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εναντίον του.

Ο δράστης της επίθεσης προσήχθη από την φρουρά της Βουλής, οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ και συνελήφθη, ενώ λίγο μετά τις 18:30 οδηγήθηκε στην Ευελπίδων. Ο κατηγορούμενος βουλευτής βρίσκεται αντιμέτωπος με κακούργημα.

Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο της Βουλής και μετά στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πρόσωπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα