Στουρνάρας: Απόλυτα διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΟ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΟ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις τράπεζες, σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα. Τι είπε στη Βουλή για τις καταθέσεις των πολιτών

Στο φλέγον θέμα της ασφάλειας των καταθέσεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στη σκιά της ακύρωσης του "γάμου" Εθνικής-Eurobank, με παρέμβαση της τρόικας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων, είναι απόλυτα διασφαλισμένες.

"Σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και είναι μείζονος πρωταρχικής σημασίας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Απριλίου", δήλωσε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας παράλληλα ότι τα 50 εκ. ευρώ είναι υπεραρκετά για την κάλυψή του.

Η εξυγίανση μέσω συγχωνεύσεων διασφαλίζει τόσο τις καταθέσεις όσο και τις θέσεις εργασίας, επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network