Στρατηγική κατάρρευσης της κυβέρνησης από το Μητσοτάκη

Στρατηγική κατάρρευσης της κυβέρνησης από το Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Γιατί στη ΝΔ μιλούν για συνωμοσίες, λάσπη και τυχοδιωκτισμό από το Μαξίμου και πως απαντούν.

“Συνωμοσίες”, “λάσπη” και “τυχοδιωκτισμός” είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούν τα γαλάζια στελέχη για να περιγράψουν την κυβερνητική ατζέντα περιμένοντας επιθέσεις από την κυβέρνηση όπως τη χτεσινή όταν η Κουμουνδούρου ζητούσε εξηγήσεις από το Μοσχάτο για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κ. Φρουζή.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζονται για μπαράζ ανάλογων επιθέσεων από το μέγαρο Μαξίμου και δεν είναι τυχαίο ότι ο τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφτηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με εντολή Μητσοτάκη την προηγούμενη εβδομάδα θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι “είναι αδιανόητο να μένουν στο απυρόβλητο όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν την ελληνική δικαιοσύνη σε παρακρατικές μεθοδεύσεις” με αφορμή το κυβερνητικό non paper για ανοιχτά θέματα του κ. Μητσοτάκη με τη δικαιοσύνη.

Στη ΝΔ μιλούν για “πανικό” και “κατάρρευση” της κυβέρνησης μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις για το Σκοπιανό, αλλά και την οικονομία που θα οξύνει το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Στην κατεύθυνση αυτή στο Μοσχάτο αποτιμούν την πρόταση μομφής με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών ως την κίνηση που οδηγεί την κυβέρνηση να μετρά το χρόνο αντίστροφα καθώς οδηγεί σε κατάσταση αποσύνθεσης τους ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ο στόχος της κυβέρνησης πλέον είναι να καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία με κάθε τρόπο ώστε να καταφέρει να πάει σε ταυτόχρονες εκλογές το Μάιο του 2019. Μάλιστα στη ΝΔ εμφανίζονται βέβαιοι για την εκλογική τους επικράτηση και θεωρούν ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για ταυτόχρονες εκλογές έχει να κάνει με το να αποφευχθούν συνεχείς εκλογικές ήττες των κυβερνώντων.

Στο πλαίσιο αυτό στη ΝΔ προετοιμάζονται όχι απλά για μια εκλογική μάχη αλλά για μια αναμέτρηση με το ΣΥΡΙΖΑ που θα κρίνει πολλά περισσότερα από μια απλή εναλλαγή στην διακυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα