Στρατιωτική πηγή απαντά στην Τουρκία: "Έχουμε κι εμείς κανόνες εμπλοκής"

Στρατιωτική πηγή απαντά στην Τουρκία: "Έχουμε κι εμείς κανόνες εμπλοκής"
LEFTERIS PARTSALIS

Τι δήλωσε ανώτατη στρατιωτική πηγή ως απάντηση στον Τούρκο αρχηγό Ναυτικού, Μπουλέντ Μποστάνογλου

«Εχουμε και εμείς κανόνες εμπλοκής εγκεκριμένες από τον πρωθυπουργό και από το Υπουργικό Συμβούλιο όχι μόνον στο Αιγαίο, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Θα ήταν έκπληξη για μας εάν οι Τούρκοι δεν είχαν έως τώρα και αυτοί τέτοιους κανόνες», δήλωσε στο " Βήμα, ανώτατης στρατιωτικής πηγής, ως απάντηση στον Τούρκο αρχηγό Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, που δήλωσε, ότι η Αγκυρα καθορίζει κανόνες εμπλοκής για την Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές στην Αθήνα δεν θέλησαν να σχολιάσουν τη δήλωση του Τούρκου ναύαρχου, θεωρώντας την ως "άνευ περιεχομένου" λέγοντας απλώς ότι συμφωνούν απόλυτα με τις εκτιμήσεις της ανώτατης στρατιωτικής πηγής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσθέτοντας ότι οι τουρκικές δηλώσεις γίνονται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης προς την τουρκική κοινή γνώμη.

Όσον αφορά την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων η ίδια ανωτάτη στρατιωτική πηγή ξεκαθάρισε ότι τα γενικά επιτελεία δεν προτίθενται να πάρουν αυξημένα μέτρα, την ώρα που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, έτοιμες να εφαρμόσουν κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση αυτοάμυνας και πρόκλησης.

Πηγή: Το Βήμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρχηγός Τουρκικού ΓΕΝ. "Αν συναντήσουμε ελληνικά πλοία, ισχύουν κανόνες εμπλοκής"

SHARE:

24Media Network