Στρίβειν δια του απορρήτου επιχειρεί ξανά η ΝΔ στη Βουλή για τις υποκλοπές

Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας EUROKINISSI

Στην Θεσμών και Διαφάνειας, ο Κ. Καραγκούνης υποστήριξε ότι οι εννέα κληθέντες μπορούν να μην απαντήσουν λόγω απορρήτου, προκαλώντας έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Με ένταση συνεχίζεται η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις υποκλοπές.

Μετά το “μπουρλότο” του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα, στη γραμμή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα να “σπάσει” η εξέταση των εννέα κληθέντων σε δύο ομάδες, ο έτερος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Καραγκούνης υποστήριξε ότι μπορεί κατά την ακρόαση να προβληθεί λόγος απορρήτου για να μη δοθούν απαντήσεις σε “ευαίσθητα” ερωτήματα.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, κάνοντας λόγο για παράβαση του κανονισμού και πολιτική κοροϊδία.

Το ερώτημα είχε τεθεί και χθες κατά τη διάσκεψη χθες των Προέδρων της Βουλής.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στην πρόταση κομμάτων της αντιπολίτευσης να δημοσιευθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης, χωρίς όσα στοιχεία αφορούν στην εθνική ασφάλεια και την άμυνα, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είπε ότι από τον κανονισμό προβλέπεται μόνο η έκδοση ενός "πορίσματος", δηλαδή ενός συμφωνηθέντος κειμένου εν είδει συμπερασμάτων. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος, ωστόσο (η συμφωνία σε ένα τέτοιο πόρισμα) αποτελεί «εντυπωσιακή πρόκληση» είπε ο κ. Τασούλας.

Η ακρόαση των εννέα κληθέντων υπενθυμίζεται ότι έχει “σπάσει” σε δύο “γκρουπ”.

Πρώτα δηλαδή θα εξετασθούν οι “πρώην”, δηλαδή ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, οι πρώην διοικητές της υπηρεσίας επί Τσίπρα- Καμμένου και επί Σαμαρά- Βενιζέλου, Γιάννης Ρουμπάτης και Θόδωρος Δραβίλλας.

Και μετά οι “νυν”, δηλαδή ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, οι εισαγγελείς εφετών, Βασιλική Βλάχου και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υποκλοπές, Βουλή, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network